Water besparen, een waardeloos verhaal

water besparen

Water besparen is nuttig, dus wil ik nuttige tips, geen uitgekauwde herkauwde adviezen

Altijd bezig met het milieu, altijd op zoek naar wat ik nog meer kan doen – en vooral laten – om te zorgen dat ik mijn kinderen een aarde nalaat die schoner is dan deze, lees ik alles wat ik te pakken krijg.

Een wedstrijdje

Zo begon ik enthousiast aan een artikel over water besparen. Nu in deze hitte een hot onderwerp (de woordspeling is flauw, ik geef dat onmiddellijk toe) maar ook als het niet heet en droog is, bespaar ik graag water.
Dat doe ik in de hoop dat we het zo kunnen sparen, maar ook omdat ik heb gemerkt dat het een heel goede manier is, om jezelf alert te houden.

We gebruiken de hele dag door water. En door mezelf de opdracht te geven dat zo zuinig mogelijk te doen, blijf ik nadenken. Blijf ik zoeken naar manieren waarop dat nog handiger kan. Ik zie het als een sport – eentje waarbij ik fijn altijd win – om bijvoorbeeld mijn douche zo zuinig mogelijk te gebruiken.

Een artikel over water besparen

Met de douche zo zuinig mogelijk gebruiken begon het waardeloze artikel over water besparing wat ik las. Ik moest proberen 5 minuten te douchen, in plaats van 8,5. Haha, lekkere, ik douche al zeker 10 jaar 3 minuten per keer! Daarvoor heb ik een handig zandlopertje-met-zuignap, ooit gekregen van het wereldnatuurfonds. En nee, lieve lezers, ik stink echt niet, wees gerust. Mijn vrienden zijn eerlijk en in het geheel niet beleefd.

Na de belachelijke 8 minuten douchen, kwam de volgende tip. Vang het eerste koude water uit de douche op. Gebruik het voor de plantjes of zo.
Haha lekkere, dat doe ik al net zo lang als dat ik maar 3 minuten per dag onder de douche sta. Wie dat nu nog niet weet heeft nog nooit iets aan water besparen gedaan.

Het is trouwens niet zo eenvoudig als het lijkt. Het lijkt eenvoudig om even een emmer onder de douche te zetten om het koude water op te vangen, maar daarna moet je het in een gieter overgieten. En dan mors je. Een gevalletje van waterverspilling dus. De door gewinterde water- bespaarder weet dat je de douche even in de gieter moet hangen…. Maar deze schrijver was duidelijk geen doorgewinterde water bespaarder, want hij zei er niks over.

Meer dooddoeners

Toen kwamen er nog wat dooddoeners zoals je tuin besproeien met water uit de regenton en vooral geen tegels in je tuin leggen.

Met dit soort praatjes schieten we niks op. Wie heeft nieuwe idee, waar we wel wijzer van worden? En waar we, want daar gaat het om, nog meer en nog makkelijker water besparen.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)