fbpx
Vrouw en trends

Kringloopwinkels

kringloopwinkels
Irene
Geschreven door Irene

Kringloopwinkels

Terrasje

Ik liep laatst met een vriendin even de Livera binnen. We vonden geen van tweeën iets van onze gading. Toen we even later op een nabijgelegen terrasje zaten te genieten van de voorjaarszon, zei ze: “Gek he, soms loop je binnen en hebben ze de leukste dingen en nu vond ik het allemaal maar zozo!”

Kringloopwinkels

Daar had ze wel een punt. Het deed me denken aan de kringloopwinkel. Mijn vriendin en ik vinden het allebei leuk om af en toe te kringlopen. Soms loop je teleurgesteld naar buiten met helemaal niks, maar soms met een mandje vol aanwinsten waarvan je niet eens wist dat je het wilde hebben. Scoren voor weinig voelt nou eenmaal goed.

Nieuwe collecties

Dat de modeketens met kringloopwinkels zouden worden vergeleken hadden ze waarschijnlijk zelf ook niet aan zien komen. Vroeger wisselden de collecties een keer per seizoen, maar we leven tegenwoordig in een snellere wereld, dat is de modeketens natuurlijk ook niet ontgaan. De nieuwe collecties komen en gaan tegenwoordig sneller dan me lief is.

Shoppen

Ik ben in tegenstelling tot de eerder genoemde vriendin een liefhebber van shoppen. Dan snuffel ik eindeloos tussen de rekken. Ik pas een jurkje, houd een topje voor me bij de spiegel en hang alles weer terug. Ik twijfel eindeloos of ik dat shirtje van een tientje nou wel of niet zal kopen.  Als ik dan een week later terug ga, omdat ik het toch wil hebben, dan hebben ze het of helemaal niet meer, of niet meer in mijn maat. Een enkele keer heb ik geluk en scoor ik het alsnog in een ander filiaal, maar meestal moet ik leren leven met het gevoel dat het zo mooi had kunnen staan bij dat rokje dat ik onlangs in de uitverkoop had gevonden en waarbij ik een keer niet had getwijfeld.

Ik moet gewoon leren te shoppen met in mijn achterhoofd dat iedere modewinkel een kringloopwinkel is. Mijn kansen pakken, niet twijfelen, gewoon doen, straks is het er niet meer, maar…

Ik ben en blijf een twijfelaar, dat weet ik zeker!

 

lees ook van Irene_de_Vreede : Irritante reclames

 

 

Like

Over de auteur

Irene

Irene

14 reacties

Geef een reactie