Ze hoeven hun skivakantie niet op te geven, de Heintjes….

netjes

Over netjes om je groenten in te pakken…..

In De Carrefour supermarkt van Saint Dennis, waar manlief en ik twee keer per week onze boodschappen deden, kon je kiezen hoe je je groenten  en fruit wilde inpakken.

Er waren dunne, recyclebare plastic zakjes, er waren netjes van touw en je kon er voor kiezen alles afzonderlijk te wegen en dan in een zak te stoppen., je kon je eigen tasje meenemen, allemaal goed.
Op de weegschalen kan je aangeven of je de groenten met plastic zak, met netje of met niks wil afrekenen.

Een geweldig systeem, vond ik het. Omdat ik een donkerbruin vermoeden had, dat in Nederland binnen 6 maanden de situatie  in de supermarkten niet drastisch veranderd zou zijn, nam ik mijn voorzorgsmaatregelen. Ik pikte een aardige hoeveelheid van die gratis netjes (die je nog kan wassen ook) mee.

Helaas vergat ik om er een paar in mijn tas te stoppen, toen ik de eerste keer terug in Nederland, boodschappen ging doen.

Op de groenteafdeling van AH pak ik een paar nectarines, voor de clafoutis, vloek op mezelf omdat ik mijn netjes ben vergeten, en zoek – van arremoede – de plastic zakjes. Mis Poes! Geen zakjes. Wel netjes om het milieuvriendelijk mee naar huis te nemen. Kosten 0,30 cent.

Er staat gelukkig een groente-mijnheer op de groenteafdeling van AH. Op mijn vraag of er geen plastic zakjes meer zijn, knikt hij bevestigend. “Mensen namen ze mee als boterhamzakje”, vertrouwt hij ons toe. “Ja, maaaarrrrr”, zeg ik: “deze netjes moet ik kopen, terwijl ik ze in de Franse supermarkt gewoon gratis en voor niks, cadeau krijg.”

De groente-mijnheer knikt ernstig. “Ja we moeten allemaal wat doen voor het milieu”, orakelt hij.
“Het is mooi om te zien “, antwoord ik “Hoe mijnheer Hein tegelijkertijd voor het milieu en zijn eigen portemonnee zorgt ”. De groente mijnheer kijkt mij niet begrijpend aan. “Ik ben blij”, vervolg ik, “dat de Heintjes er geen dag minder skivakantie om hebben”.

De groente mijnheer glimlacht verheugd: ik blij, hij blij.

Lees ook: Plastic en milieu, zo wordt het nooit wat

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)