Hoe kom je aan kleding voor weinig geld? door Tineke van den Tillaart

kleding kppen

Hoe bespaar je op de kosten voor je kleding?

Bekijk jij ook je kledingvoorraad aan het begin van een nieuw seizoen en bepaal je dan wat je minimaal nodig hebt?
Of ga je gewoon shoppen en ontdek je thuis dat je kledingstukken gekocht hebt die je niet echt nodig hebt of die nergens mee te combineren zijn?

Als je weinig budget hebt, zul je vaak bezuinigen op de aanschaf van kleding, maar op een gegeven moment ben je genoodzaakt je voorraad aan te vullen.
Wat voor mogelijkheden heb je dan om voordelig kleding aan te schaffen?

Kleding aanschaffen kan op verschillende manieren:

  • [*]

In de kledingwinkels, nieuw, al dan niet afgeprijsd

  • [*]

Op de markt, nieuw

  • [*]

In zogenaamde outletwinkel, nieuw

  • [*]

Via internet, nieuw en tweedehands

  • [*]

In kringloopwinkels, tweedehands

  • [*]

Via kledingruil of kledingbibliotheek, tweedehands

Nieuwe kleding

Naast de kleding die ik voor de volle prijs koop, vind ik het een sport om gebruik te maken van aanbiedingen in kledingwinkels, een outlet of op de markt. Als je goed oplet en even kan wachten met een aankoop, kun je veel geld besparen. Ook via internet kun je goed prijzen vergelijken, mits je het geduld hebt om hier bewust naar te kijken.

Tweedehands kleding

Voor tweedehands kleren geldt dat je misschien een aantal keren niets van je gading zal vinden, en dan ineens tegen een mooi kledingstuk aan kunt lopen. Hoe groter het aanbod in de winkel des te meer kans. Dat geldt ook voor het kopen van kleding via internet. Een vriendin van mij heeft een keer via markplaats.nl een grote doos met kleding gekocht voor de waarde van 1 jurkje en heeft daar veel mooie kleding van kunnen dragen.

Kledingruil
Via kledingruil verzamel je een nieuwe garderobe zonder een cent uit te geven. Er is meer dan genoeg te ruilen: uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen zo’n 70% van hun kleding niet of nauwelijks dragen. Als je veel kleren hebt, die je niet (meer) draagt, kun je bijvoorbeeld met een groep vriendinnen een ruilfeestje organiseren.
Ook verschillende websites richten zich op kledingruil. Een voorbeeld daarvan is weloveswoppen.com Via deze website kun je online kleren ruilen en/of verkopen.

Bezoek een ruilfeestje
Vind je het teveel gedoe om zelf iets te organiseren, maar wil je wel deelnemen aan een kledingruil? Organisatie organiseert regelmatig kledingruilfeesten door heel Nederland. Op Facebook te vinden op [URL=”https://www.facebook.com/littlegreendress”>littlegreendress Door een Little Green Dress evenement bij te wonen bespaar je geld, vernieuw je je garderobe, ben je duurzaam bezig én maak je ook nog eens een ander blij met jouw ongedragen kleding. Het is natuurlijk heel gezellig om dit samen met vriendinnen te doen.

Kledingbibliotheek
In Amsterdam en Utrecht is een kledingbibliotheek van start gegaan. Voor een klein bedrag per maand huur je daar originele tweedehands of designerkleren

Mogelijkheden genoeg dus om voordelig je garderobe aan te vullen en geld te besparen!

Hoe bespaar jij op de uitgaven voor kleding?

Wil jij tips om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, kijk dan op www.budgetcoachnieuwegein.nl

Tineke van den Tillaart
BudgetCoachNieuwegein

lees ook: Artikel: Hoe geniet je van vakantie als je thuis blijft? Door Tineke van den Tillaart

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)