Wegwerpbekertjes weg…

wegwerpbekertjes

Vanaf 1 januari 2023 mogen er op kantoor geen wegwerpbekertjes meer gebruikt worden. Voorwaar, dat is een grote sprong voorwaarts!!

Waarom wordt die wet niet per 1 januari 2022 aangenomen? Het is heus niet zo moeilijk om van soort koffiebeker te veranderen, dat moet een gemiddeld kantoor in  twee maanden toch lukken?

Nou ja, okee, de belastingdienst heeft enorm veel moeite met veranderen, dat weten we allemaal. Het te snel doorvoeren van deze veranderingen zou er toe kunnen lijden dat er zwarte koffie lijsten ontstaan, of dat er belastingmedewerkers zijn die geen koffie meer durven drinken: en wat moet er dan van hun werk terecht komen? Het is al treurig genoeg zoals het is…
En nu we het er over hebben: Jeugdzorg heeft het ook altijd moeilijk met veranderingen, dat gaat daar ook niet helemaal vanzelf.

Maar goed dan had de wet natuurlijk kunnen luiden: voor alle normale kantoren gaat de wet geen wegwerpbekertjes per 01-01-2022 in. DE overheid mag er een jaartje langer over doen…
De wereld bestaat echt niet alleen uit de overheid, al heb ik dat gevoel soms wel, dus dan winnen we toch al enorm aan minder wegwerpbekertjes.

wegwerpbekertjes en gewone mokken

Maar weet je….ik heb een heeeeel hard hoofd in het niet gebruiken van wegwerpbekertjes en terug naar de gewone mok.
Op de grote middelbare school, waar ik jaren heb gewerkt, is het meer dan eens geprobeerd om terug te gaan naar de gewone mok. Je eigen mok mee nemen, mokken met je naam erop…Een tijdje ging het goed en dan waren er ineens weer wegwerpbekertjes. De mens is lui. Die mokken moesten in een afwasmachine, dan moet de machine aan, dan moeten de mokken er weer uit…
Ingewikkeld, dat was het.

Nee, nee, vraag me niet waarom. Op de streekmuziekschool, waar ik iedere dinsdagavond in een popkoor zong, hadden we ook gewone kopjes. Vijf minuten voor de pauze sloop de groep van de week weg. Zette koffie en ruimde de afwasmachine uit. We dronken een kop koffie, roddelde wat en gingen weer naar boven.  De ploeg van de week, ruimde de rommel op en de afwasmachine in, en slopen vijf minuutjes later de koorruimte in.

Je hoort mij niet zeggen dat het niet kan: normale bekers. Maar je moet het wel allemaal willen en er wat voor willen doen. He, wacht eens even: is dat niet altijd zo?
Maar vertel : hoe zit het bij jou op je werk ?

lees ook eens: het lag niet aan jou! of lees: verkouden worden

like Like
4 antwoorden
 1. Janet
  Janet zegt:

  Op mijn werk gebruiken we altijd al (sinds ik er werk) gewone mokken, maar het is nog best een opgave voor velen om de vieze mokken in de vaatwasser te zetten e.d. Het komt regelmatig voor dat wij in de ochtend aankomen en er dan geen schone mokken meer zijn, omdat de vaatwasser niet is ingepakt en aangezet. Echt wekelijks wel, als het niet meerdere keren per week is. Het is een aardig frustratiepunt bij ons haha, maar schijnbaar kunnen wij als volwassenen niet ons eigen gedrag aanpassen.

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Bij mij op werk gebruiken we al gewone mokken. Ik begrijp niet dat ‘dingen’ zoveel tijd moeten kosten. We doen dit in 2023 en dan in 2023 het is uitgesteld naar 2024 en in 2024 wordt het aangepast dus dan wordt het 2025. Ja, ook aan de overheid erger ik me groen en geel.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)