Ik hou van led verlichting.

led verlichting

Led verlichting is iets van de laatste paar jaar en het is here to stay!

Er zijn verschillende redenen waarom ik echt een fan van led verlichting ben.
En ik zet ze hier eens op een rijtje:

led verlichting is mooi

Met deze vorm van verlichting heb je mooi zacht en toch helder licht.
Heel wat anders dan het ouderwetse peertje, wat je met wat moeite nog wel kan dimmen, maar wat toch altijd op een maar op een plek schijnt. Dat is echt veel minder subtiel dan wanneer je led strip verlichting toepast.

Led verlichting is voordelig.

Een spaarlamp van 40 Watt kost, wanneer je hem 4 uur per dag gebruikt, €2,50 euro per jaar. Valt mee, denk je. Maar kijk eens om je heen: hoeveel lampen heb jij aan staan ’s avonds?
Wanneer je gebruik maakt van led’s spaar je per lamp €0,50 cent uit op jaarbasis. Tel opnieuw je lampen…

je kan er leuke dingen mee doen

Een ledstripje net onder het bed, geeft  ’s avonds net dat beetje licht, dat je nodig hebt om met een slaperig hoofd het toilet te vinden, zonder dat je je nek breekt over rondslingerende schoenen. ( Je maakt mij niet wijs dat jij manlief hebt kunnen aanleren die netjes weg te zetten)
Je kan die stripjes ook op je traptreden plakken, dat is echt fijn. In ons huis kan ik beneden niet de verlichting boven inschakelen: beetje goedkoop gemaakt…Zo’n stripje lost dat gebrek aan verlichting op de trap naar boven effectief op .
En wat denk je van led verlichting in je parasol? Heel leuk ’s avonds in de tuin.

Over tuin verlichting gesproken:

Heb jij wel eens tuinlampen solar geprobeerd? Overdag staan ze zich in het zonnetje lekker op te laden en in de avond baadt je tuin in een mooie zachte verlichting.
Je hebt dit soort solar lampen in zo veel verschillende uitvoeringen, dat er voor iedere tuin en elke stijl beslist een lamp te vinden is.
Je snapt: ook deze lampen doen mijn milieubewust hart goed. Hoe minder grondstoffen we verbruiken, hoe liever het mij is.

Behalve voor de tuin, gebruik ik al jaren een solar lamp als ik ga kamperen. Overdag ligt hij lekker in de zon te stoven en ’s avonds zitten manlief en ik er gezellig een boekje onder te lezen.

Energie zuinig

 Het is zo goed om te merken dat energie zuinig niet alleen maar, spaarlampen indraaien en licht uit doen is. Zonder op comfort te hoeven knibbelen, zijn er inmiddels talloze mogelijkheden. Ik maak er dankbaar gebruik van.

lees ook eens mijn leven als meewerkend echtgenoot of lees : verbind je interieur met de natuur

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)