Lang leve de restjes

restjes

Eet rustig  restjes.

Op eerste kerstdag om een uur of drie, zijn we klaar met de traditionele kerstwandeling in op het strand, beetje jammer dat veel mensen die traditie hebben, maar vooruit.
We brengen onze laats overgebleven gast, die toevallig ook nog onze zoon is, naar zijn huis. En gaan dan tevreden naar ons eigen huis.

De gasten hadden gisteravond duidelijk hun best gedaan op de fles(en) wijn. Geen nood, we hadden er nog wel eentje!
Wat met de wijn wel gelukt was, hadden ze met het eten niet voor mekaar gekregen. Ik had nog genoeg voor minstens een half weeshuis. En dat had natuurlijk niks met mijn angst om te weinig te hebben, te maken. Helemaal niets! Ik kook nooit teveel. De mensen eten te weinig.

Maar nu was het een voordeel. Na de gezelligheid van een kerstdiner en een kerstontbijt, was de rust in huis ook wel weer fijn. We ontkurkten een fles wijn, haalde schaaltjes uit  de koelkast, die op kamertemperatuur moesten komen, en schoven andere schaaltjes in de oven.

met de restjes…

Niet veel later, schoven we met heerlijke restje voor de buis. Het aanbod van de tv was afgrijselijk, maar Netflix  had een warenhuis vol slechte kerstfilms. De keuze was reuze. We deden ie-wie-waai weg om keuze stress te voorkomen. Heerlijk die restjes, nu ik niet om de paar minuten opsprong om dan dit en dan dat te pakken, op het fornuis te zetten, van het fornuis af te halen.

Alsof ik nu pas ten volle proefde hoe lekker manlief en ik gekookt hadden.
Ik durf het bijna niet te bekennen….maar het was nog niet op allemaal….De restjes van toetjes stonden er nog….en de rest drie in de pan van het ontbijt…en de zalm ook van het ontbijt.

Op tweede kerstdag lunchten we met de restjes van het ontbijt van eerste kerstdag. Hmmmm, brood met gerookte zalm! Ik ging er eens uitgebreid voor zitten, dat kan ik je verzekeren.
`s Avonds kwam een vriendin eten, zij help ons van het grootste gedeelte van de rijstpudding af.
soms weet je echt wie je vrienden zijn.

En nu ben ik net terug van een stevige wandeling, tijd voor de lunch: peer gevuld met geitenkaas en het restje van de applecrumble, warm uit de magnetron….exact wat de dokter voorschrijft na een natte koude wandeling!  En zie…..nu zijn de restjes echt op.

meer lezen over kerstdiners ? of lees je liever fictie? Het diner

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Beauty Treasures
  Beauty Treasures zegt:

  Een beetje rust en ontspanning tijdens de feestdagen is leuk. En dan zijn restjes super handig. Ik heb ook altijd bang dat ik te weinig heb.
  Mocht er in Nederland bezoek komen tijdens de feestdagen?

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  Klinkt als een goed ingevulde kerst! Wij hadden van tweede kerstdag genoeg over en hebben er in het weekend nog lekker van zitten genieten. Heerlijk als je dan even niet de keuken in hoeft en het alleen even in de oven hoeft te schuiven.

  Beantwoorden
 3. Tania
  Tania zegt:

  Wij hebben ook 2 dagen kunnen eten van het eten dat we voorzien hadden voor kerstdag maar dat vond ik niet zo erg eigenlijk. zeker omdat we dan bijna niets meer hoefden te doen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)