Plastic en milieu, zo wordt het nooit wat!!

plastic vrij

Plastic, dat genieperige spul zit overal, ik besloot de badkamer plastic vrij te maken…..

Een paar weken geleden, nam ik mij dapper voor mijn badkamer te ont-plastic-en. Note to self: voor dit principe moet ik nog even een woord uitvinden.Plastic vrij zou kunnen, maar persoonlijk vind ik dat een on woord.


Woord of geen woord, het is een fijne queeste. In eerste instantie sla je stijl achterover van de enorme hoeveelheid plastic die je achteloos in je badkamer dumpt. Ga nu even naar je badkamer, tel het aantal flessen, potjes en tubes en kom met een beschaamd hoofd verder lezen…

plastic vrij: aan de shampoo bars

Het besluit dat ik dit ging veranderen, was een fijn besluit: ik ging dit varkentje eens even wassen. Met een shampoo bar, dat spreekt vanzelf. Shampoo bars was een hoofdstuk apart: wanneer je ze laat opsturen weet je niet hoe ze ruiken. Bovendien is opsturen ook niet direct milieu vriendelijk.
Gelukkig bleek de drogist-om-de-hoek shampoo bars te verkopen. De goede man was verbijsterd: hij had ze nog maar een dag in de winkel en nu kwam er al een klant voor !

Ik was blij mijn bijdrage geleverd te hebben: mijnheer drogist staat nu nog meer achter shampoo bars, en gaat op zoek naar tandpasta-die-niet-in-een-tube-zit.
Je begrijpt: de actie`maak de badkamer plastic vrij`, levert me veel plezier op.

Tot vandaag. Vandaag kocht ik – bij de Hema – een bulk ondergoed, hemden, slips en bh’s: dat hoef ik de komende jaren niet meer aan te schaffen. Thuis gekomen, wilde ik de zaak in de kast leggen. Ik greep een schaar om de labeltjes er af te knippen. Tot mijn verbijstering, zag ik dat de labeltjes keurig van karton waren. Maar de touwtjes waarmee ze aan mijn bh en slips bungelden, die waren niet van touw! Die waren van puur en eerlijk oprecht plastic!!

Weet je wat een gepruts het is om die plastic draadjes dan weer afzonderlijk in de plastic bak te krijgen en de labeltjes in de papier bak??
Grrrrr, grrrr en nog eens grrrr.

meer weten over duurzaam schoonmaken? neem een kijkje bij Dirksdotter

lees ook eens over een hoedje en andere tijden

like Like
7 antwoorden
 1. Mitchel
  Mitchel zegt:

  Goed idee! Het aantal plastic is echt niet aan te slepen. Ik heb ook een shampoobar gekocht. Dat artikel verschijnt woensdag ;-)
  Haha, we zijn nog lang niet van plastic af, maar de eerste stappen zijn genomen.

  Beantwoorden
 2. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Oh ja, plastic zit echt overal in. Het ont-plastic-en (of welk briljant woord je daar nog voor gaat verzinnen) is echt nodig inderdaad!

  Beantwoorden
 3. Deborah
  Deborah zegt:

  Ja er valt nog heel veel winst te behalen. Maar je bent al heel goed bezig!! Gelukkig worden de shampoo bars steeds beter en er is steeds meer keus.

  Beantwoorden
 4. Wanda
  Wanda zegt:

  Ja, onze consumptiemaatschappij heeft nog een lange weg te gaan om plastic te verminderen, want nog te veel bedrijven maken er grondig gebruik van.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)