Mijn eigen Wiki’s

wiki

Margaret en haar Wiki, over kennis maar meer nog over liefde

De afgelopen zeven jaar ben ik ondergedompeld in feiten en weetjes. Mijn echtgenoot is namelijk een vleesgeworden Wikipedia. Hij hoest zonder probleem op wie bijvoorbeeld de Belgische minister van Financiën was in de jaren tachtig. Of wat een acroniem is. Ik knik dan bevestigend en check later even op Google de betekenis. Marc, zijn zoon die bij ons in Spanje woont, is uit hetzelfde hout gesneden. Hij heeft trouwens de gave om ingewikkelde technische toestanden in Jip en Janneke taal uit te leggen. Heel fijn!
De mannen scheppen er een genoegen in om tijdens de maaltijd hun kennis op tafel te gooien. In het begin werd ik daar wat onzeker van… In de periode dat ik drie pubers opvoedde, een baan en een bijbaan had, cursussen gaf en met regelmaat nog meer kinderen over de vloer had die maanden bij ons logeerden, had ik geen tijd of energie om me te verdiepen in het wereldnieuws. Maar nu word ik lekker bijgespijkerd! Daarbij is mijn leven een stuk rustiger geworden zodat ik op m’n gemak alle wereldse ontwikkelingen kan bijhouden.

maar soms denk ik…


Maar ook als er plannen gemaakt werden voor ons motorjacht, dat in de Mediterrane haven van Burriana ligt, verkondigden echtgenoot en stiefzoon luid hun mening. En daar kwam mijn oude onzekerheid weer op de proppen. Ik werd stil, terwijl ik naar mijn mening best goede ideeën had. Hans pikte dat moeiteloos op en zei: ‘Wij hebben nogal de neiging om met veel aplomb dingen te roepen, maar jouw inzichten zijn nét zo belangrijk!’

laat ze wiki -en…

Door de jaren heen heb ik mijn pappenheimers goed leren kennen. Ik weet wanneer ik ze fijn moet laten Wiki-en over horloges of Formule 1 races en eet genietend mijn maaltijd. Een andere keer deel ik fijntjes mijn mening zonder die akelige onzekerheid. En ik word bloedserieus genomen. Tegenwoordig vraag ik zonder enige gene wat de betekenis van een niet alledaags woord is, dat weer eens over tafel vliegt. Geen probleem!

En daarbij… de mannen beschikken over veel algemene kennis, maar ik heb een ijzersterk geheugen als ’t op persoonlijke gebeurtenissen aankomt. Ieder z’n kwaliteiten toch?

Meer lezen van Margaret? Lees dan: je zou me een reislustig type kunnen noemen en lees van Felice : je moet niet stoer zijn maar goed

like Like
Like
1
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)