Het zusje van Dagobert Duck geeft geld uit

geld uitgeven

Ik ben, zeg ik altijd, het zusje van Dagobert Duck, als het gaat om geld uitgeven Heus, geloof me, ik val dood op een cent. Nou ja…een euro. We moeten het ook niet overdrijven.

Dan zal zij, hoor ik je denken, beslist een enthousiast bezoekster van de  A C Tion zijn. En koopt ze vast en zeker de Primark leeg.
Fout, gefopt, niets is minder waar.

Ik wil niet zeggen dat ik nooit bij de A C etctera ben gesignaleerd, ze hebben er heel handige hulpjes voor in de tuin. En kleurboekjes voor kinderen. Dingetjes waar j eliever niet al te veel geld aan wil uitgeven. Maar ik kom er inderdaad niet vaak. Tien jaar geleden heb ik er voor mijn dochter 2 hele leuke schalen gekocht in pastel tinten. Ze heeft ze nog. En knoop deze opmerking in je oren; ze is de kern van mijn betoog

geld uitgeven bij de Primark, mij niet gezien

 Bij een Primarkt zal je me nooit aan treffen, een Primark, is mij veel en veel te duur.
Kleren kopen die al na 3 wasbeurten er uitzien alsof je ze uit een zak van het Leger des Heils hebt getrokken, zijn duur! Een skinny jeans van €17,00 die je met goed fatsoen drie keer aan, kost je per draagbeurt dus €5,66.
Een skinny van een degelijk merk kost rond de €100,00, daar huppel je vrolijk twee jaar (minstens) in rond. Wat zullen we zeggen, je draagt hem 1 x er week? Goed dat is 52 weken x 2 (jaar) is 104 keer.

Dan kost de dure broek je gemiddeld minder dan een euro…, geld uitgeven kan dus heel erg voordelig zijn.

Het zusje van Donald Duck houdt van zaken die lang meegaan. Niet iets nieuws hoeven kopen, is de beste bezuiniging ever! En dat het nog heel milieu vriendelijk is ook, dat is lekker meegenomen.

Wees nooit bang, geld uitgeven is prima! Maar op het moment dat je zeker weet, dat je een lange termijn investering aanschaft. Dan is altijd de moeite waard.

Volgende keer: hoe weet je dat je waar voor je geld krijgt?

like Like
LoveLike
2
7 antwoorden
 1. Anvanassche
  Anvanassche zegt:

  Ik begin meer en meer duurzaam te kopen. En ik moet echt overtuigd zijn. Dan pas ben ik zeker dat ik het ook vaak ga dragen :-)

  Beantwoorden
 2. Sebastiaan Khouw
  Sebastiaan Khouw zegt:

  Ik heb zelf nog nooit iets gekocht bij de Primark. Ik had wel gehoord dat de spullen daar over het algemeen wat prijzig zijn. Maar dat ze ook nog eens van lage kwaliteit zijn wist ik niet. Leuk geschreven artikel trouwens! :)

  Beantwoorden
 3. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Goedkoop is soms wel duurkoop ja. Bij Primark koop ik wel kleding voor mijn dochtertje (als het dan kapot gaat of vies wordt schiet ik er niet bepaald van in de stress, zeg maar). En ik koop mijn eigen basics bij Primark. Dat gaat best lang mee hoor. Vaak 2 jaar ofzo! Maar voor broeken of shirts voor mezelf slaag ik sneller in een wat duurdere winkel. Vaak heeft dat ook met de pasvorm te maken. Primark richt zich qua pasvorm vaak een beetje op tieners, denk ik…

  Beantwoorden
 4. Lizette
  Lizette zegt:

  Ik vind de Primark soms echt wel prima. De katoenen kleding verwast snel, maar andere stoffen helemaal niet hoor. Ik heb al twee jaar een viscose broek die nog als nieuw is en toch veel gedragen en gewassen. En ook voor de kleine hebben ze leuke dingen waar hij toch ook snel uit groeit maar wel een seizoen mee kan doen. Alleen het is even goed zoeken. En dat vind ik bij de h en m ook. Dan heeft het niet met geld te maken, want we lopen ook bij andere winkels.

  Beantwoorden
 5. Ann
  Ann zegt:

  Ik geef ook liever wat meer geld uit aan degelijke dingen die langer meegaan. Aan de andere kant zijn goedkope prulletjes soms zo verleidelijk 😉. Over Primark kan ik niet meespreken. Ben er nog nooit geweest. Kan wel zeggen dat ik nooit veel vertrouwen heb in te goedkope kleren.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)