Verbind je interieur met de natuur met deze tips

groen in huis

Groen in huis ? Nu doen !

Met de winter op komst, wordt een frisse neus halen steeds frisser. Toch is er een manier om te blijven genieten van de natuur: haal het in huis. Van urban jungle tot de botanische woontrend: cocooning kan nu groener dan ooit. We geven tips voor een sereen stukje groen in huis en vertellen je hoe een woonverzekering daarbij van pas komt.

Kalme geest

Zorgeloos wonen begint bij een passende woonverzekering. Met een opstal- en inboedelverzekering hoef je nooit meer wakker te liggen over een lekkage, ruitschade, of schade door extreem weer of een inbraak. Een ruim dekkende woonverzekering dekt zulke schade aan je huis en spullen en helpt je daarnaast snel uit de brand in dergelijke situaties. Wel zo’n geruststellend idee.

Wil je ook goed verzekerd zijn voor schade of letsel die je per ongeluk aan een ander toebrengt? Tijdens een verhuizing, vriendendienst of sportsessie, bijvoorbeeld? Kies dan voor een aansprakelijkheidsverzekering

Natuurlijke materialen

Laat drukke dessins staan en hou de basis rustig. Kies voor woonaccessoires in fijne biologische materialen als kurk, jute of rotan – prachtig in combinatie met een natuurlijke vloer van blank hout, doorleefd eiken, stoer beton, natuursteen of marmer. Het ultieme canvas voor een botanisch stilleven in huis.

Groen in huis, urban jungle

Kleed vervolgens de basis aan met eigenzinnige planten in diverse tinten groen, voor je eigen urban jungle. De drakenbloedboom (dracaena draco) is stoer, stekelig en hartstikke hip. Maar maak het vooral zo bont en bloemrijk als je wil. Kleurrijke kamerplanten zoals de bromelia, de anthurium, de amaryllis en de hyacint zijn plaatjes om naar te kijken én laten zich makkelijk verzorgen. Echt geen groene vingers? Dan zijn droogbloemen je beste vriend.

Kies liever niet voor ‘plofplanten’ die vliegensvlug opgekweekt worden in een laboratorium, maar juist voor biologische bloemen of planten van een duurzame kweker. Of zaai en stek zelf. Op Marktplaats en in je lokale kringloopwinkel staan volop vrolijke vazen en bijzondere bloempotten op je te wachten. Voorweinig geld en met vlle lol haal je zo groen in huis

Groen op de muur

Voor wie het liever wat groter aanpakt: een goede lik groene verf doet wonderen. Tinten als grijsgroen en diep flessengroen zijn helemaal van nu en laten zich prima met elkaar combineren. Geen nood, je hoeft echt niet de hele woonkamer onder handen te nemen. Met één accentmuur bereik je al een groot effect. Maar ook als je de muren liever niet in de verf zet, is meer groen in huis mogelijk. Hang bijvoorbeeld een botanische print op. Of rust je woning uit met een hippe plantenwand. Het is budgetvriendelijk en kan zowel met levende planten (zoals mos) als kunstplanten.

Plantenparadijs

Groen in huis? Vergeet de badkamer niet. Hoewel deze vaak vrij donker en uiteraard vochtig is, zijn er genoeg planten die hier heerlijk in gedijen. Breng bijvoorbeeld leven in de brouwerij met een graslelie, varen, lepelplant (pas op: deze is giftig voor katten), vrouwentong, aloë vera-plant of kwartjesplant. Ook hangplanten als de scindapsus en de bromelia met haar opvallende bloemen doen het er goed.

lees ook : Thuiswerk en de belbundel en….besteed altijd aandacht aan je relatie

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)