Het dilemma van de plastic  knijper

plastic knijper

Als er iets is wat nu, eenvoudig samenvat, duidelijk maakt waarom het zo verd*** lastig is goed milieuvriendelijk en duurzaam bezig te zijn, dan is het wel het dilemma van plastic knijper.

In mijn streven het milieu zo min mogelijk schade toe te brengen, de aarde te behouden voor mijn kinderen en toekomstige kleinkinderen en vooruit, laat ik de achterkleinkinderen-die-ik-nooit-zal zien, ook gelijk maar meenemen in mijn streven, ben ik tot veel bereid.

Heus, ik ga die extra – groene – mijl. Maar soms zijn er van die zaken waar ik gewoon niet meer uit kom.
En een daarvan is het dilemma van de plastic  knijper. Ik zal het uitleggen.

We weten allemaal dat plastic niet een beetje, maar heel erg slecht is voor het milieu. Daar hoef ik verder niet over te wijden, er zijn mensen die dat veel beter kunnen dan ik.
Waar het om gaat is klip en klaar. Ondanks het feit dat we plastic zouden moeten mijden zoals een middeleeuwer de melaatse medemens mijdde, ligt het spul voor het grijpen in de winkel. Je kan het gewoon kopen.

dan koop je geen plastic knijpers

“Beste Felice,” hoor ik je zeggen,  “je hoeft het niet te kopen, koop het lekker niet, als je er niet achter kan staan.”
Theoretisch is dat helemaal waar. Maar nu komt mijn dilemma.
Plastic knijpers laten geen vlekken na.

Wanneer ik mijn wasje vrolijk en milieubewust aan de waslijn  buiten hang, met houten ( milieubewuste) knijpers, gaat het altijd regen. En dat geeft vlekken op mijn schone was. Vlekken die je er (hier spreekt ervaring) nooooooit meer uit krijgt.
Nu niet zeggen dat ik de was binnen moet halen als het regent. Dat-weet-mijn-neus-ook-wel. Maar ik heb een druk leven, ik moet boodschappen doen, hond uitlaten, koffie drinken, sociaal wezen. Mag ik dat dan weer gaan doen als de was droog is? Lijkt mij niet.

plastic knijper

En dus hang ik ze op, met plastic knijpers. Maar van de week, vond ik deze afgebroken stukjes plastic…Stel dat een vogel dat aanziet voor iets lekkers? Hoe lang blijft deze schilfer in de grond en valt hij daar mieren en muizen lastig?

Moet ik dan toch maar de vlekken voor lief nemen?. Maar ja: kleren weggooien is een enorme aanslag op ons milieu. Zie je mijn dilemma?

Milieuvriendelijk, het is niet eenvoudig

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)