Genieten van je tuin vanuit je hangstoel.

hangstoel

Zo geniet je vanuit je hangstoel zomer en winter van je tuin:

Laat ik maar eens even met de deur in huis vallen: ik heb een hekel aan tegeltuinen.
Ja ik weet het, ze zijn reuze in de mode: grote grijze tegels met grijs grind er tussen. En dan een zielige plant die staat te verpieteren in een pot. Ben ik nou de enige die dan altijd weer aan een kerkhof moet denken?

“Ik wil geen onderhoud aan mijn tuin”, zeggen mensen dan. Als je geen onderhoud aan je tuin wil, moet je geen tuin nemen. Dat is echt de enige oplossing. Wel eens geprobeerd om onkruid tussen de tegels vandaan te halen?? Nou, ik verzeker je: dat is werken!

hangstoel

Je moet bij een tuin niet denken in onderhoud: je moet denken in genieten! Begin eens te denken in hangstoelen voor de tuin. Zie je jezelf van de zomer al zitten? Heerlijk buiten, met een boekje en een koel glas drinken, terwijl de bijen en de vlinders druk door je tuin zwermen.
Zen in het kwadraat, zo’n hangstoel in de tuin..

Hangstoel in de tuin

Ik heb een hangstoel die ik in een boom kan hangen. Bij gebrek aan boom koop je er gewoon een standaard bij. In de winter zet je de stoel voor het raam en geniet je van je tuin in de winter.
Dat is ook een van de nadelen van een tegeltuin: zomer en winter hetzelfde kale beeld….En….mocht je een keer uit je hangstoel in de tuin vallen, dan val je gelijk zo hard…

Onderhoudsarme planten

Wanneer je een tuin met planten, struiken en bomen inricht kan je een tuin ook heel goed onderhoudsarm inrichten. Denk aan siergrassen die je nauwelijks hoeft bij te houden (bega niet de vergissing bamboe te planten, dat woekert). En bedek de bodem van je tuin met mooi sedum of andere bodembedekkers. Waar planten groeien, groeit geen onkruid.

Met een beetje handigheid maak je een mooie groene tuin, waar je minder onderhoud aan hebt dan zo’n tegeltuin. En dan kan je heerlijk in je hangstoel van genieten, terwijl de vlinders en de bijen….

lees ook eens : de tuin kent geen rangen en standen

like Like
Thankful
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)