Zo’n druilerige regendag

regendruppels

Het is vier uur, in de nacht wel te verstaan, of mag ik dit al ochtend noemen?
Buiten is het donker, als ik voorzichtig de gordijnen opzij schuif, zie ik de regendruppels dansen in het licht van de lantaarns.

Ik kan maar een ding doen en dat doe ik dan ook: ik kruip terug mijn bed in.

Na een uurtje draaien en woelen begrijp ik waarom ik toch maar niet in slaap kan vallen. Mijn rug doet zo’n zeer. Ik stommel naar beneden, slik een paracetamol. Het regent nog steeds, zie ik, wanneer ik door de ramen van de woonkamer naar buiten kijk.

Tevreden over mijn actie, kruip ik mijn bed weer in. Mijn lieve echtgenoot draait zich tevreden nog eens om. De paracetamol doet haar werk, onrustig slaap ik in om twee uur later met een duf hoofd wakker te worden. Hoewel alles in mij schreeuwt dat ik diep, diep, diep onder de dekens moet kruipen, sta ik op. Weerzinwekkend flink.

Ik zie de regendruppels dansen

Ik schuif de gordijnen open, het begint al licht te worden. De straat lantaarns branden nog en in hun licht zie ik de regendruppels dansen.

Op zo’n dag helpt maar een ding: koffie, echte Italiaanse espresso uit mijn pruttelpotje. En als dat niet helpt hebben we altijd nog een heel warme douche. En als dat niet helpt, gooien we er nog wat oefeningen  voor een sterke rug tegen aan.
Nu nog een boterham met kaas. Ik kan de hele wereld aan.

Ik schuif achter mijn pc. Tja…eerst maar de mail beantwoorden, dat is altijd goed. Er zijn diverse mensen die niet doen wat ze toegezegd hebben. Laten we ze eens een vriendelijke doch zeer dringende e-mail sturen.

regendruppels

Ik kijk naar buiten: regendruppels glijden langs de ramen. Af en toe hoor ik: PETS. Dat is dan een druppel die niet buiten is gebleven, maar illegaal mijn woning is binnen gedrongen.
Die eindeloze regen geeft me een gevoel van machteloosheid. Waarom zou ik nog dringende e-mails sturen???

Er is nog maar een redding mogelijk. Met een tweede kop koffie kruip ik op de bank, om meer dan een uur met een vriendin te bellen. Vriendinnen zijn het enige antwoord op een regendag

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)