De zon, de gevangenis en de tuin: gedachten over een lock-down

naar buiten

Wat er ook gebeurt, hoe vreselijk de wereld er ook uit ziet… zon maakt alles beter.

In een eerder blog heb ik al aangegeven, dat ik werkelijk bang ben voor een lock-down. Ik kan niet zo goed tegen opgesloten zitten. Niet naar buiten mogen… Is er een ergere straf denkbaar.

Het is even een zijspoor, maar ik heb nooit begrepen dat mensen vonden dat gevangen het zo goed hebben, hier in Nederland. Oké, ze hebben hun natje en hun droogje en een tv op hun kamer. Nou en?? Niet meer in staat zijn om tegen jezelf te zeggen: “kom de zon schijnt, ik ga lekker naar buiten”, het heeft mij altijd verschrikkelijk geleken.

Als we niet oppassen …

En als we niet met z’n allen oppassen zitten we allemaal gevangen. In ons eigen huis en mijn huis mag je best een zeer luxe gevangenis noemen. Ik mag ook eten wanneer ik wil, wat heet, ik mag mijn hele dag mijn eigen tijd in delen… Maar ik mag er niet uit…

Naar buiten!

Vandaag schijnt de zon en we zijn nog niet opgesloten, dus ik ga ervan genieten. Nee, niet op het strand van Zandvoort! En ook niet op de boulevard van Scheveningen. En zeer zeker niet ergens in een overvol natuur gebied. Ik neem de auto naar de volkstuin, zo adem ik buiten niks uit en niks in. Op de tuin houden we al meer dan een week strikt afstand van elkaar, wanneer we elkaar tegenkomen. En verder zit iedereen in zijn tuintje. Een beetje in de grond te wroeten, een beetje de bloemetjes omhoog kijken…

Gisteren heb ik aardappelen gepoot: best zwaar werk. Tevreden keek ik naar de bedden.
De kas is opgeruimd, ik heb de doperwten en de peulen uitgelegd dat het de bedoeling is dat ze gaan groeien.

De tuin is de plek waar ik tot rust kom. Waar ik leer dat ik veel in de hand heb; maar dat uiteindelijk de natuur regeert…

like Like
Love
1
10 antwoorden
 1. Cynthia
  Cynthia zegt:

  De lockdown is voor ons zoeken naar een nieuwe structuur. Gelukkig gaat dat steeds beter. Ook wij zijn aan het zaaien in de tuin.

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Ah zeker fijn even naar de volkstuin. Ik kan het wel hebben, het opgesloten zitten. Ik vind het vooral voor mijn kinderen lastig omdat ze hun vrienden erg missen.

  Beantwoorden
 3. Janet
  Janet zegt:

  Binnen zitten tijdens een complete lockdown is wellicht niet leuk, maar als het daadwerkelijk zover gaat komen dan is het niet anders.. Dan doe ik wat moet natuurlijk. Gelukkig mogen we nu nog naar buiten, met de nodige maatregelen. Toch zie ik tot op de dag van vandaag dat er nog steeds voldoende mensen zijn die zich hier niet aan houden. Ik ben benieuwd..

  Beantwoorden
 4. Skincarebynaomi
  Skincarebynaomi zegt:

  Ik snap heel goed dat je bang bent. Ik hoop dat iedereen het nu eens serieus gaat nemen. Ik ben niet bang, maar ik hou totaal niet van alleen maar binnen zitten. Ik ben snel eenzaam en down als je geen andere omgeving hebt. Hier probeer ik nu al dingen voor te verzinnen om bezig te blijven en andere manieren verzinnen om van omgeving te wisselen.

  Beantwoorden
 5. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Oh heerlijk om in deze tijd zo’n tuintje te hebben! Ik zou graag met ons dakterras aan de slag gaan, maarja naar het tuincentrum gaan doen we maar even niet nu!

  Beantwoorden
 6. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik verlaat me huis niet maar van de zon word ik super vrolijk. Daar geniet ik van in de achtertuin met een heerlijk boek erbij

  Beantwoorden
 7. lodi
  lodi zegt:

  Wij zitten elke dag even in de achtertuin, de jongens springen op de trampoline, ik heb gewoon wat vitamine D nodig, zeker als het zonnetje zo in huis komt. Verder lopen we ’s avonds na het eten een rondje door het dorp, we zijn dan de enige. We zijn nu eenmaal even gevangen in ons huis en kunnen alleen maar hopen dat dit snel oplost.

  Beantwoorden
 8. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Ja, de tuin! Wij hebben een heerlijke grote tuin waar de kinderen kunnen spelen, fietsen en meer. Daar hebben we geluk mee, dan kunnen we enigszins nog genieten

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)