Anders heeft je tuin jou…..

tuin

Vanmorgen stond ik heel gelukkig in mijn tuin te werken. Waarom was ik nou zo happy en zat ik goed in mijn vel? Ging alles ineens zo veel beter dan anders? Ja en nee.
Mijn moestuin was nog steeds dezelfde puinhoop als vorige week:3 dagen regen en 3 dagen geen tijd, opgeteld 6 dagen ultieme verwaarlozing, daar kan geen tuin tegen: die gaat woekeren.

Ik werd een beetje zenuwachtig…

En van dat woekeren was ik de afgelopen week behoorlijk zenuwachtig geworden. Er Was Nog Zoveel Werk!!! Daar word je niet vrolijk van, dat beloof ik je. En dat terwijl ik het toch voor mijn plezier doen.
Maar gisteren viel ineens het kwartje: ik bekeek de tuin, besloot wat haast had en wat kon wachten, in welke volgorde ik het aan moest pakken, ik dacht niet meer in data ( het kan ineens zomaar regenen ) maar in keren.

Vanmorgen was dus zo’n keer: ik was heerlijk bezig: prei poten, schoffelen, een vlier snoeien, van die dingen, toen ik ineens in mijn hoofd de stem hoorde van een kennis, die ook tuin-verslaafd is.
We spreken elkaar zelden, maar als we elkaar tegen komen dan blijven we ook een half uur op de stoep staan, omdat we altijd van die boeiende gesprekken hebben. Zo’n kennis dus.

De tuin stelt eisen…

Ineens hoorde ik haar zeggen: ”Anders heeft de tuin jou hoor”
“Verhip”, dacht ik ”dat was ik aan het doen, en daarom werd ik er zo zenuwachtig van. Die tuin had mij. Die moestuin begon op hoge toon eisen aan me stellen. En ik vond nog dat- ie gelijk had ook”
Nu ik toch eenmaal het pad van de zelfreflectie was ingeslagen, kon niks me meer tegen houden.
Ik geef toe, het was even een pijnlijk momentje, maar ik besefte dat het niet alleen de tuin is die me heeft.

Het gebeurt me regelmatig dat ik iets begin, omdat ik dat leuk vind, of nuttig, of zinvol of what-ever, waar ik na een tijdje het oorspronkelijke doel uit het oog begin te verliezen, en allemaal extra dingen ga doen, die het niet leuker of zinvoller maken. Die er – als ik eerlijk ben- voor gaan zorgen dat ik er zenuwachtig en gejaagd van wordt. Dan heeft het mij……
Herkenbaar?

lees ook: de plastik eikel en het insectenhotel

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)