Zo richt je een kleine tuin in: 6 tips voor tuinmeubelen

tuinmeubelen

Wanneer je in een tuincentrum langs de tuinmeubelen loopt, dan zou je toch de indruk krijgen dat wij Nederlanders allemaal in  huizen met gigantisch grote tuinen wonen.
Het ene lounge set is nog groter dan het andere. Alsof we ruimte te over hebben. Niets is minder waar: in de afgelopen decennia is onze tuinoppervlakte alleen maar afgenomen. Wanneer je in je tuin meer kwijt wil dan alleen tuinmeubelen moet je een slim plan maken

maak een plattegrond

1 Maak op ouderwets een ruitjespapier een plattegrond op schaal. ( kan je natuurlijk ook digitaal doen, maar ik geef de voorkeur aan ouderwets tekenen)

2 Bedenk wat je allemaal in je tuin wil: fruitbomen, een terras, een zandbak voor de kinderen, tuinmeubels.

3 Bedenk hoeveel ruimte al die zaken inje tuin in gaan nemen en maak daar aparte malletjes voor.( natuurlijk ook op schaal ) en geef die een kleurtje. Nu kun je schuiven en passen en meten. Wellicht moet je het een en ander aanpassen. De zandbak wat kleiner, het bloemen perk wat groter..

op zoek naar tuinmeubelen

4 Nu je weet hoeveel ruimte je kwijt bent aan de verschillende onderdelen kan je op zoek naar mooie Hartman tuinmeubelen

5 Bedenk niet alleen hoeveel tuinmeubelen je wil, maar ook hoe vaak je ze tegelijk zal gebruiken…
Om een voorbeeld te geven: wanneer je met het hele gezin in de tuin eet, ligt er niemand in de strandstoel. Daar heb je op dat moment dus geen ruimte voor nodig: die klap je in en zet je weg…
Maar het omgekeerde is ook waar: je het geen eettafel met stoelen nodig op het moment dat je met manlief lekker met een boekje in de tuin zit…Koop dus stapelbare stoelen en een klaptafel.

kleur

6 Een kleine tuin lijkt groter wanneer je niet teveel verschillende kleuren gebruikt. Maar pas op: alles in een tint maakt de boel ook saai. Zoek naar een kleur ( bv blauw ) en breng daar 1 contrastkleur bij aan ( bijvoorbeeld wit )

en lees: welk bad past bij mij

like Like
1 antwoord
 1. Sofia Marcher
  Sofia Marcher zegt:

  Tuinmeubelen kunnen natuurlijk niet ontbreken in de tuin. In een kleine tuin moet je natuurlijk rekening houden met de afmetingen, maar jouw persoonlijke stijl speelt ook mee. Je kunt gaan voor een kleine loungebank van pallets als je hier plaats voor hebt. Ook een eettafel kan vaak prima in een kleine tuin. Kijk eens op een tuinblog voor inspiratie. Tuinmeubelen komen in allerlei verschillende vormen en maten. Kijk goed naar de afmetingen en bepaal waar je deze wilt gaat neerzetten in de tuin.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)