Eeuwig durende schoonheid, met behulp van een citroen

citroen

Gebruik jij je citroen alleen om uit te knijpen boven een vers gebakken scholletje? Of hang je een schijfje decoratief in je gin-tonic?

Dan doe je er echt te weinig mee, geloof mij maar. Nee vrees niet, ik zal je niet aanraden om er limonade
van te maken, zoals de Engelsen je aanraden. Limonade maken is best een werkje. Aan de andere kant…verse citroen limonade is wel heel erg lekker.

Maar dit blog gaat nu eens niet over de culinaire kanten van de citroen. Je gebruikt van hem van nu af aan als deodorant, nagelverzorger en haar kleurmiddel. Hierbij zeven tips want de citroen is echt overal goed voor! En laat me weten of je ze gebruikt.
Want ik heb mijn wijsheid natuurlijk ook maar uit een boekje. De claim is dat citroen een niet te overtreffen cosmetisch verzorgingsproduct is. Maar in mijn – geringe – ervaring zeggen alle cosmetische producten dat van zichzelf…

Wat kan je doen met een citroen?

Citroen houdt je lippen vochtig

Doe een beetje citroensap op je lippen, voor je gaat slapen. Het sap zorgt er voor dat je lippen vochtig blijven. Ik zou je wel afraden nog te zoenen… en dat is misschien een gemiste kans. Dus voor je citroen als lipbalsem gebruikt, even inschatten hoe de nacht eruit gaat zien, Oké?

Citroen als deo

Even wrijven met het sap schijnt zweetplekken onder je oksels in kleding te verwijderen en is tegelijkertijd een prima deodorant. Zeggen ze…
Het lijkt mij dat je deze vlekkenverwijderaar alleen kan toepassen op witte kleding…citroen is zuur…en dat lost vlekken niet op, het bleekt ze. Daar sta je met schattige roze vlekken op je schattig rode jurkje…
Laat  je me vooral even weten, wat je omgeving van je nieuwe deo vond? Dan probeer ik het als nog, of niet natuurlijk.

Citroen verwijdert blackheads

Wrijf je blackheads in met citroensap, laat het 10 minuten in trekken, en spoel het af.  Het kan in ieder geval geen kwaad. Baat het niet, dan schaadt het niet, zeggen ze toch? Laat me weten of het ook iets goeds voor je deed, behalve die verplichte tien minuten rust. Want 10 minuten rust werken altijd, voor alles. Ik neem me vaak voor ieder uur 10 minuten rust te nemen. Het komt er nooit van.

Citroen verzorgt de huid

Pers een citroentje uit, doe het sap op een watje en wrijf het over je gezicht. Doe dit voor je gaat slapen, want het dringend advies luidt er niet mee in de zon te gaan liggen. Ik weet niet waarom, zou je dan verbleken?  Je bent die nacht in ieder geval gegarandeerd mug vrij. Er zijn nachten, dat ik daar intens naar kan verlangen. En ach of ik nou een tube Citronella op mezelf leegknijp of ik smeer me direct in met citroen, Wat maakt het uit?

Citroen als nagelverzorger

Met citroen en olijfolie kunnen je handen de wereld aan: een spritsje citroensap en 2 eetlepels olijfolie mengen( dat is nog best een lastige, olie en zuur mengen niet echt lekker) Het papje wrijf je op je nagels en je hebt de mooiste nagels van de wereld. Til geen glaasjes op (en zeker geen volle) terwijl je boel laat intrekken, olie heeft de nijging je handen glibberig te maken.

Citroen als haarverf

Dit is een heel oude, in mijn tienertijd deed hij al de ronde. Waarom denk je dat we zo blij waren met de kleur shampoo?

Bron allforfashiondesign.com

lees ook de tuin kent geen rangen of standen

like Like
9 antwoorden
 1. corrina wassenaar
  corrina wassenaar zegt:

  Citroen inderdaad daar wordt zoveel mee gedaan. En niet alleen op kookgebied. Maar dat het ook goed voor je huid is wist ik niet

  Beantwoorden
 2. Lodi
  Lodi zegt:

  Nooit geweten dat de citroen zoveel functie had, alhoewel het zit natuurlijk ook in vele verzorgingsproducten en ik vraag me nu wel af wat blackheads zijn?

  Beantwoorden
 3. Wanda
  Wanda zegt:

  Goh, nooit geweten dat citroen ook goed is voor je huid. Misschien toch maar eens uitproberen, want zeker in de wintertijd kan mijn huid wel een opkikker gebruiken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)