Over het eierdopje en andere huisraad.

eierdopje

Hebben jullie een eierdopje? De kans is echt groot dat jullie JA zeggen. En de kans is even groot dat jullie op de volgende vraag NEE zeggen.
En die vraag is : gebruiken jullie hem ook?

Het eierdopje is een vreemd stukje huisraad. Het directe nut is enorm onduidelijk. Je kan een eitje ook gewoon op een bord leggen. Of met z’n allen in een mandje.
Ooit was een ei een luxeproduct. Op zondag een eitje bij het ontbijt. In een eierdopje en dan moest je dat uitlepelen.
En dat moest je dan lekker vinden.

Dat ontwerpers zich massaal en zonder enige gene op het eierdopje hebben gestort, dat verbaast me toch een beetje. Dat hadden ze toch  ook op soepkommetjes kunnen doen? Of broodmandjes? Om maar eens wat te noemen. Maar nee, het moesten eierdopjes zijn. Dat mensen ze zijn gaan verzamelen, dat snap ik. Het heeft natuurlijk wel  wat, al die variaties op de eivorm. Al ben ik blij dat ik zo’n verzameling niet hoef af te stoffen.

Natuurlijk is de eierdop niet het enige stukje huisraad dat ruimte in de kast in beslag staat te nemen.

Wat denken jullie van de eiersnijder ?

eierdopje

Een apparaat dat effectief een hard gekookt ei tot puin drukt. Ik kan het weten, ik heb van mijn levensdagen nog geen plakjes ei uit zo’n ding gehaald.
Net zo min als het me ooit gelukt is met een ontpitter, kersen te ontpitten.. En met een appelboor is het zeer wel mogelijk appels te doorboren. Maar het klokhuis krijg je er niet mee uit de appel ( en daar is hij toch voor bedoeld )
eierdopje

Een ander vreemd apparaat is de zogenaamde pannenlikker. Je behoort pannen in het geheel niet uit te likken. Laat staan dat je er een apparaat voor gaat gebruiken… Een pannen schraper, ja dat had nog wel gekund. Maar volgens mij krijg je een pan ook leeg geschraapt met een pollepel.

De pollepel ! dat is nu eens een nuttig keukenapparaat. Je kan er mee schrapen, roeren, opscheppen en slaan. En zo’n handig en onmisbaar stukje keukengerei dat honderd duizend verschillende uitvoeringen zou verdienen!

lees ook : hij is leuker dan ik dacht, mijn broodbakmachine

like Like
Ha Ha
1
12 antwoorden
 1. lydiavan50ennogwat (facebook)
  lydiavan50ennogwat (facebook) zegt:

  een pannenlikker die geen pannenlikker is. En wat is dan een pennenlikker..? Er zijn wat rare dingen in het huis inderdaad.
  leuke site, ik ga jullie volgen. :yahoo:

  Beantwoorden
 2. Kelly
  Kelly zegt:

  De eierdoppen staan voor de sier in de kast haha maar de eiersnijder en een pannenlikker worden hier wel vaak gebruikt hoor!

  Beantwoorden
 3. Myrthe
  Myrthe zegt:

  Haha wij hebben inderdaad eierdopen, maar ik heb ze ook wel vaak gebruikt hoor. :D
  Nu nog af en toe, vroeger vaker. Met een zacht gekookt eitje is dit ideaal om te eten. ;)
  Zo’n eier snijder wordt bij ons dagelijks gebruikt. ;)

  Beantwoorden
 4. Elisabeth
  Elisabeth zegt:

  De eerste twee heb ik in huis en gebruik ze zelden. De pannenlikker gebruik ik echt dagelijks. Ik heb een super fijne van Tupperware en kan echt niet zonder. :-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)