Een duurzame nieuwe jas

jas

gedachten bij het kopen van een nieuwe jas

Het lijkt wel of Black Friday een hele week duurt, of is het nog langer, of is het dat we – omdat we door Corona veel thuis zijn –  we veel meer achter de computer zitten dan een paar maanden geleden?

Ik weet het niet, maar ik heb het gevoel dat ik door Black Friday achtervolgd worden. Tel daar nog eens van die leuke berichten bij op als: men verwacht met Black Friday nog meer online oplichting dan gewoonlijk en je begrijpt: Ik was er even helemaal klaar mee.

Ik zeg even. Ik hou nu eenmaal van koopjes. En gisteren was ik op zoek naar een vingino jas en ik kwam helemaal terug op mijn verzet tegen Black Friday.
Een vingino jas is een heel mooie en kwalitatief goede jas. Ik hou van kwaliteit, zowel in kinderkleding als mijn eigen kleding. Kleding moet gewoon langer dan een seizoen meegaan.

Zo langzamerhand zijn we ons allemaal bewust van het verwoestende effect van plastic, maar bij het effect van kleding op het milieu, lijken we ons nog weinig aan te trekken.
En dat zal op termijn toch moeten veranderen. Een beetje duurzaam leven is echt zo moeilijk niet. Het geeft vind ik, ook rust als je niet elk seizoen je hele kast opnieuw moet vullen.

We hoeven natuurlijk niet zo duurzaam te worden als de boerinnen in de 18de eeuw. Toen liepen de vrouwen nog in klederdracht. Wanneer je trouwde kreeg/ maakte je een extra mooie jurk. En daar ging je dan de rest van je leven op zondag in, naar de kerk….

Onvoorstelbaar lijkt me dat. Op je achttiende een jurk hebben, die je de rest van je leven zal dragen…Nou ja, je hoeft in ieder geval niet wakker te liggen van de vraag wat je dit weekend aan moet trekken …

Je hele leven hetzelfde kledingstuk dragen is natuurlijk een beetje overdreven. Maar kwalitatief goede kleding aanschaffen, die tegen een stootje kan en die een tijdje mee gaat, is een goede stap op weg naar meer duurzaamheid

lees nog eens wat over Black Friday

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)