fbpx
Vrouw en geluk

Het is een Het.

vrouwen
Felice
Geschreven door Felice

over vrouwen en mannen en dat soort dingen…

In Engeland is een koppel dat al 17 maanden het geslacht van hun kind voor de buitenwereld verborgen houdt. Het is hun vaste overtuiging dat hun kind op deze manier vrij kan kiezen wat het later worden wil”: jongetje of meisje.
Het is goed bedoeld, vast en zeker. Maar ik vind het symboolpolitiek.

Of eigenlijk erger: door er zo de nadruk op te leggen dat HET een HET is, maak je man of vrouw zijn heel erg belangrijk. Zo belangrijk dat we er niet de nadruk op willen leggen…Het lijkt een beetje op in een ruzie roepen: ”Oké, ik zeg wel niks meer” en dan met de armen over elkaar demonstratief gaan zwijgen. Met zo’n gezicht van “hoor je, ik zeg niks!”

We hebben allemaal wel eens een dergelijk soort ruzie meegemaakt en we weten allemaal dat het geen klap oplost. En net zo min als je kind geen geslacht geven, traditionele patronen doorbreekt.

Hoe we het ook wenden of keren, mannen en vrouwen zijn verschillend. Mannen zijn fysiek bijna altijd sterker dan vrouwen. En vrouwen baren in ieder geval meer kinderen dan mannen. Vrouwen verwekken geen kinderen, dat dan weer niet…En dat is eigenlijk allemaal verschrikkelijk onbelangrijk, en helemaal niet boeiend.

Wat belangrijk is en wel boeiend, is dat we bijna alle activiteiten in ons leven gelabbeld hebben als mannending en vrouwenzaak. En wat nog veel boeiender is, is dat de beide genders zich die dingen en zaken volkomen hebben toegeëigend. Lipstick is voor vrouwen, biljarten is voor mannen, vrouwen willen met elkaar kletsen, mannen begrijpen elkaar zo wel…Moeiteloos (en met genoegen) kan ik deze lijst langer maken. En dat kan jij ook.

Wat boeiend is, is de vraag: waarom hebben we het met ons allen zo ver laten komen?
Wat kan het ons schelen, mannenzaak, vrouwending?  Waarom hebben we ons, zowel man als vrouw zoveel extra mogelijkheden ontzegt?
Waarom pakken we die mogelijkheden niet op ? Gaan mannen zorgen en vrouwen de beren vangen?

Wanneer we dat nu eens gaan doen, dan hoeven er geen kinderen meer als HET door het leven.

Like

Over de auteur

Felice

Felice

Geef een reactie