Het is een Het.

vrouwenzaken

over vrouwen zaken , mannen dingen enzo…

In Engeland is een koppel dat al 17 maanden het geslacht van hun kind voor de buitenwereld verborgen houdt. Het is hun vaste overtuiging dat hun kind op deze manier vrij kan kiezen wat het later worden wil”: jongetje of meisje.
Het is goed bedoeld, vast en zeker. Maar ik vind het symboolpolitiek.

Of eigenlijk erger: door er zo de nadruk op te leggen dat HET een HET is, maak je man of vrouw zijn heel erg belangrijk. Zo belangrijk dat we er niet de nadruk op willen leggen…Het lijkt een beetje op in een ruzie roepen: ”Oké, ik zeg wel niks meer” en dan met de armen over elkaar demonstratief gaan zwijgen. Met zo’n gezicht van “hoor je, ik zeg niks!”

We hebben allemaal wel eens een dergelijk soort ruzie meegemaakt en we weten allemaal dat het geen klap oplost. En net zo min als je kind geen geslacht geven, traditionele patronen doorbreekt.

Vrouwen zaken

Hoe we het ook wenden of keren, mannen en vrouwen zijn verschillend. Mannen zijn fysiek bijna altijd sterker dan vrouwen. En vrouwen baren in ieder geval meer kinderen dan mannen. Vrouwen verwekken geen kinderen, dat dan weer niet…En dat is eigenlijk allemaal verschrikkelijk onbelangrijk, en helemaal niet boeiend, maar hoe je het ook wendt of keert, je hebt nu eenmaal vrouwen zaken en mannen dingen

Wat meer is – en wel boeiend – is dat we bijna alle activiteiten in ons leven gelabbeld hebben als mannen ding en vrouwen zaak. En wat nog veel boeiender is, is dat de beide genders zich die dingen en zaken volkomen hebben toegeëigend. Lipstick is voor vrouwen, biljarten is voor mannen, vrouwen willen met elkaar kletsen, mannen begrijpen elkaar zo wel…Moeiteloos (en met genoegen) kan ik deze lijst langer maken. En dat kan jij ook.

Wat boeiend is, is de vraag: waarom hebben we het met ons allen zo ver laten komen?
Wat kan het ons schelen, mannen zaak, vrouwen ding?  Waarom hebben we ons, zowel man als vrouw, zoveel extra mogelijkheden ontzegt?
Waarom pakken we die mogelijkheden niet op? Gaan mannen zorgen en vrouwen beren vangen?

Wanneer we dat nu eens gaan doen, dan hoeven er geen kinderen meer als HET door het leven.

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Een persoon met het beschrijven vind ik lastig ik ben echter wel voor een vrije opvoeding. Mijn zoon koos vroeger geen spek beesten maar handtasjes. Wilde graag make-up speelde kapstertje en liep op mijn hakken. Wij hebben hem altijd lekker laten doen.

  Beantwoorden
 2. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Inderdaad. Mooi verwoord. Laten we die labels van vrouwendingen en mannenzaken er lekker afhalen. Dan is het allemaal niet meer zo belangrijk. Hoop ik.

  Beantwoorden
 3. jas
  jas zegt:

  Omg ben ik de enige die een halve heartattack kreeg van dat kleine baby’tje over de kop? Ik vind het maar bijzonde4..je kindje al die tijd onzijdig op te voeden..het lijkt wel een hype

  Beantwoorden
 4. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Een kind is een kind (neutraal) laat het zichzelf ontwikkelen, en kijken wat hij / zij leuk vind. Een meisje die met auto’s speelt is toch geen het? En zit het in het verkeerde vel dan draaien we het om. De mens denkt soms van te voren al moeilijk.

  Beantwoorden
 5. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Vrije keuze om als kind te kiezen wat je leuk vindt is belangrijker dan het titeltje dat ervoor hangt. Je wordt fysiek geboren met vrouwelijk of mannelijk geslachtsorgaan, maar het zegt niets over wie je gaat worden.

  Beantwoorden
 6. Lodi
  Lodi zegt:

  Precies en doe wat je wil ongeacht of dit meer voor een man of vrouw is, het zijn de dingen die je wil doen, maar je kind zijn of haar geslacht geheim houden zodat het als ‘het’ op kan voeden is toch ook wat ver heb ik het idee.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)