Leuke dingen in Coronatijd: doe eens iets anders

anders dan anders

een pleidooi om met de kerst in coronatijd het anders dan anders te doen.

In mijn eerste blog heb ik ons allemaal benoemd tot deskundig levenskunstenaar.
Een benoeming waar ik nog steeds van harte achtersta.
Mar ik geef toe: nu het besmettingsgemiddelde weer oploopt en daarmee is onze mogelijkheden terug, wordt het een tikkie harder werken.

met de familie

Vinden wij deskundigen dat erg? Hummm, eeeuuhh, ja, als we eerlijk zijn wel ja.
Het vooruitzicht met de hele familie onder de kerstboom te zitten, gaf toch hoop, in deze corona dagen. Nu dat vooruitzicht ijdele hoop blijkt, moeten wij levenskunstenaar net ff harder aan de bak.
Dat kunnen wij en dat gaan we nog doen ook. Op naar kerst in coronatijd en blijven lachen!

Anders dan anders: kerst in coronatijd

Mijn motto is deze keer: doe eens iets anders. Daar is het nu echt tijd voor. Zo heb ik besloten dat ik dit jaar fijn geen kerstboom ga zetten. Dat gedoe, dat getob en dat voor anderhalve man en een paardenkop? Nee, ik ga lekker de boel versieren en gebruik mijn tijd om kerststukjes te maken.

Ben jij een echte kerstboom-versierder? Doe dan eens gek. Plaats er twee of voor mijn part drie.
Als je geen probleem hebt met een kunstkerstboom, rij naar de dichtstbijzijnde kringloop. Koop je er drie voor de prijs van een echte.
Zie je: kerst in coronatijd het biedt de mogelijkheid om gek te doen

Ik bedoel maar: doe anders dan anders. Ik maak altijd kerstukjes bij de volkstuinvereniging. Gaat niet door. Niet getreurd: ik heb mijn zus uitgenodigd. Dat is niet alleen aardig, dat is ook slim: zij kan veel beter kerstukjes maken dan ik.

voordeurpost

Je kan niet samen vieren, maar je kan wel langsgaan…
Verras al die mensen die je nu niet ziet, voor de kerst met een aardigheidje, als het even kan zelfgemaakt. Maak een kersttukje, haak een kerstengel, bak kerstkoekjes. Daar heb je – dat is het leuke – nu alle tijd voor! Met een nichtje doe ik al een tijdje aan voordeur post. Gewoon even appen dat je wat aan de deur komt hangen. Echt leuk!

Op zijn Amerikaans

In Amerika legt iedereen in de dagen voor kerst de cadeaus alvast onder de boom en zien de familieleden tevreden hoe de stapel groeit. Kunnen wij ook hoor. En dan elkaar foto’s appen van de groeiende stapel.

Ik ben benieuwd wat dat anders dan anders ons aan mooie nieuwe tradities gaat opleveren.

lees ook eens: Leuke dingen in Coronatijd: lachen

like Like
8 antwoorden
 1. Caroline
  Caroline zegt:

  Het liefst ga ik rond de kerstperiode ver weg, naar de andere kant van de wereld, naar een warm land, ver weg van kerstgeneuzel en vuurwerk gedoe. Maar ja, dat kan dit jaar niet. Ik ga denk ik maar onderduiken in mijn eigen huis en een diepe winterslaap houden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)