Alleen wat je weet dat je gaat gebruiken.

gebruiken

Over kopen wat je zal gebruiken en vals spelen

Ont spullen en vooral ophouden dingen te kopen. Het is, ik heb het al 1000 keer gezegd, de sleutel naar een beter milieu voor maar vooral voor later.
Willen we allemaal, maar vinden we allemaal moeilijk. Want de wereld is nu eenmaal vol met mooie spullen. Er is eigenlijk geen ontkomen aan… En dan is het moeilijk je te verzetten tegen de verleiding.

Vertel me niks, ik weet er alles van. Met een huis in Nederland dat nog ingericht moet worden en dan 6 maanden door Parijs slieren, waar je ontzettend, ongelooflijk, idioot veel leuke spullen tegenkomt. Zelfs als je – zoals ik dus –  niet eens van winkelen houdt en het ook eigenlijk nooit doet. Dan nog kom ik genoeg spullen tegen die ik onmiddellijk naar huis wil meenemen.
In het begin werd ik nog geremd door de wetenschap dat we de tassen die we bij ons hadden, maar amper mee de trein in kregen.
Maar toen bood een lieve vriendin aan om ons op te komen halen met de auto!
Een hele auto om vol te laden! Jippie!! Ik kon zo ongeveer alles mee nemen, waar ik maar zin in had.

Het hek leek even van de dam. Maar toen riep mijn betere ik: ”je wilde toch ontspullen?? De wereld gaat aan troep ten onder, weet je nog??”
Hoe vervelend ik het ook vond: ik moest mijn betere ik gelijk geven. Niet alleen kon ik natuurlijk niet alles meenemen, wat ik maar zag, ik had ook lang niet alles nodig wat ik zag…

Ga je het gebruiken, is de vraag

Manlief kan bij tijd en wijle enorm verstandig zijn. “We kopen”, zo sprak hij “alleen dingen waarvan we nu al weten, dat we ze ook echt gaan gebruiken.”
Dat bleken wijze woorden. Bij als die leuke dingen die ik zag, stelde ik mezelf de vraag: waar en hoe ga je dat gebruiken.
Het werd alleen wat lastiger toen ik een stoompan wilde kopen. Groenten stomen is lekker en gezond. En hier in Frankrijk, het land waar ze weten hoe ze moeten koken, hadden ze een hele goede. Die ook nog eens niet duur was.

Maar manlief zag er niks in….
Lieve Lezers, moet ik nu nog uitleggen dat ik nu druk doende ben mijn lieve man het nut van de stoompan te  laten ervaren?. Zodat hij iets gekocht heeft wat hij gaat gebruiken?
Nee he, vast niet. Dat hadden jullie zelf al bedacht…

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)