Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een led dimmer?

led dimmer

Het aanschaffen van een led dimmer inbouw is niet zo lastig, wanneer je weet waar je op moet letten

Je wil je mooi nieuwe lamp, die je met veel zorg hebt uitgezocht (en dat is al een heel werk) gezellig voor het weekend in de zithoek ophangen. Na het gebruikelijke geworstel, de nodige vloeken en de zoektocht naar de juiste schroevendraaier, hang hij !

Iedereen is het erover eens: een prachtige lamp. Helemaal de juiste keuze. Alleen….is het licht niet erg fel?? Ja, als je eerlijk bent, schijnt dat ding alsof hij een hele etalage moet verlichten. Dat is op zich best handig, als je ’s avonds laat wil stofzuigen of je je contactlens moet zoeken. Maar gezellig is anders.

Er zit maar een ding op: naar een bouwmarkt en er een dimmer op zetten.
In de bouwmarkt aangekomen, word je duizelig van alle dimmers die er te koop zijn.
Welke moet je hebben?
Stap 1: Er is een enorm verschil tussen een conventionele dimmers en een led dimmer.

 De conventionele dimmers zijn alleen voor gloeilampen  en halogeenlampen. Als je een ledlamp hebt, dan heb je er helemaal niks aan. De elektronica in een ledlamp, werkt anders dan de elektronica in gloei en halogeenlampen. Als je de verkeerde dimmer gebruikt, gaan in het beste geval je lampen knipperen en in het slechtste gaan ze kapot..

Hoe weet je wat een led dimmer is en wat een “gewone” dimmer is?

Kinderlijk eenvoudig: het staat op de verpakking.
En op die verpakking staat ook hoe “zwaar ” een dimmer is. Met andere woorden: hoeveel hij kan dimmen. Kijk dus thuis even na, hoeveel Watt je wil dimmen!

Led inbouw spots

Wanneer je geen lamp maar inbouwspots wil dimmen, hoef je helemaal niet moeilijk te doen. Gewoon even opletten bij de aanschaf: er zijn namelijk heel veel inbouwspots te koop met een dimbare variant! Kijk dat scheelt stress en gedoe!
Enne….hoe weet je of het een dimbare inbouwspot is? Nou dat staat……

lees ook eens : overpeinzingen van een wandelstok

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)