Zomaar wat spreekwoorden en iets over bazen.

spreekwoord

Heb je dat wel eens? Je zit op de fiets, je loopt met de hond, je wacht op trein of bus en ineens schiet een flard van een liedje door je hoofd? En hoe je je best ook doet, behalve die flard weet je het niet meer? En hoe hard je je best doet, je krijgt het niet uit je kop?
Ik had dat, maar dan met een spreekwoord.

Het spreekwoord dat door mijn hoofd tolde, had ik van mijn moeder geleerd. Maar hoe ging het nu ook al weer? Als iet komt tot niet ? Of was het als niet komt tot iet??
Waar het spreekwoord op doelde dat wist ik best. Het was een ingewikkelde manier om het woord “omhooggevallen”  te beschrijven.
Maar het spreekwoord was, in mijn herinnering tenminste, veel mooier en veel veelzeggender.

Google is je beste vriend, ik vond mijn spreekwoord zonder problemen terug: “als niet komt tot iet, kent iet zichzelve niet”

zie je het voor je?


Is-ie mooi of is-ie mooi? Zie je, net als ik, van die leidinggevenden, die dankzij hun haantjesgedrag op die leidersstoel terecht zijn gekomen? En die alle discussies en vragen afkappen met: “tja , doe nu maar gewoon wat je moet doen he…” Waarmee ze bedoelen: doe gewoon wat ik zeg. En zorg ervoor dat ik niet aan mezelf hoef te twijfelen.
Sommige van dit soort bazen zijn echte lolbroeken. Ze roepen dingen als: regel 1 ik heb altijd gelijk. Regel 2 : als ik geen gelijk heb, treedt regel 1 in werking.

maar het is niet grappig….

Het niet lollige eraan is, dat we weten dat ze geen grapje maken….
Wat moet je met zulke leidinggevenden…
Niets, want zoals een ander spreekwoord zegt: tegen een zwakke muur kan je niet leunen…
Ook best een fijn spreekwoord, het ligt niet aan jou dat je niks aan deze leidinggevende hebt.
Het is gewoon een zwak muurtje. Hou dat voor ogen ! En leun er vooral niet tegen.

trek in nog een spreekwoord? Lees dan: waarom zit die hond in de pot

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)