Vreemde uitdrukkingen

vreemde uitdrukkingen

vreemde uitdrukkingenVreemde uitdrukkingen
Mijn kinderen zeiden vroeger, toen ze nog jonger waren: “ja duh!” als je iets vanzelfsprekends zei. Ik ben soms weleens geneigd om dat van hen over te nemen als ik naar het nieuws luister. Ik weet die neiging nog net te onderdrukken, want tenslotte past “ja duh!” niet echt bij mij.

Aan sommige uitdrukkingen zal ik echter nooit wennen. Een standaard uitdrukking van de laatste zeventien jaar is: “de jaren zeventig van de vorige eeuw…”, als het over de periode tussen 1970 en 1980 gaat. “ja duh!”

Meer  vreemde uitdrukkingen

Ik zal die idiote uitdrukking zelf echt nooit gebruiken en ik hoop dat de rest van Nederland er ook snel mee ophoudt, maar ik heb er een hard hoofd in. De jaren zeventig van deze eeuw zijn nog ver weg en de kans dat ik die nog ga beleven is op zijn minst klein. Als het over 1870 gaat dan spreek je al makkelijk over de tweede helft van de negentiende eeuw, dus de jaren zeventig, zonder die merkwaardige toevoeging: “van de vorige eeuw,” is duidelijk genoeg. Geen mens die denkt dat het over de eerst eeuw na Christus gaat, of welke andere eeuw dan de twintigste dan ook. Mijn voorstel: “hou op met die onzin!”

Gisterenavond laat werd hier in Breda een man van zestig doodgeschoten, een bekende van de politie. Ik denk dan altijd de politie houdt er wel heel vreemde kennissen op na, altijd gesodemieter met die bekenden van de politie. Mijn kennissen maken dat soort dingen nooit mee, maar ik ben dan ook een keurige dame. Nog zo’n vreemde uitdrukking: “een bekende van de politie!” Ik weet ook wel dat ze bedoelen dat het iemand is die met de politie in aanraking is geweest vanwege criminele activiteiten, maar zeg dat dan en doe niet net alsof ze weleens koffie met appeltaart nuttigen op een terrasje in de stad.

Nu we het toch over de politie hebben, weet ik er nog wel een: de oproerpolitie! Dat gebruiken ze steeds vaker als ze mobiele eenheid bedoelen. “Waarom zou je in vredesnaam een politie-eenheid willen, die oproer veroorzaakt?” denk ik dan. Ik ben dan wel een keurige dame, maar soms ook een beetje obstinaat. Ze moeten gewoon ophouden met die vreemde uitdrukkingen!

Stiekem hoop ik natuurlijk dat ze nog veel meer van deze onzin gaan verzinnen. Daar kan ik me dan heerlijk tegen afzetten, zonder dat ik mijn waardigheid hoef te verliezen.

lees ook: lichaamstaal

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)