Veganistische spreekwoorden

veganistisch

Zoonlief wilde een veganistische vriend verassen met tiramisu. Nadat hij wat geëxperimenteerd had met vervanging voor de mascarpone vulling, kwam hij tot de ontdekking dat hij ook de standaard lange vingers niet kon inzetten. Geen nood! Zoonlief was op een missie: hij bakte zelf lange vingers.

Helaas, hij bleek voor de vulling ook KlopKlop te hebben gebruikt, daar zit melkpoeder in….missie mislukt.
“Tja”, zei ik tegen hem “dat veganistisch koken is niet bepaald appeltje…”en toen stokte ik. “appeltje”, vulde zoonlief aan, die mijn aarzeling feilloos aanvoelde.
En zo komt het dat ik op zoek ging naar meer uitdrukkingen die in verband met een veganistische levensstijl aangepast dienen te worden.

Veganistisch aangepast

Zo hebben we de uitdrukking : of je worst lust. Dat mag je zeggen als iemand “Wat ????” tegen je zegt. Ik heb een tijdje zitten nadenken over een vervanging, maar het viel me nog niet mee. Ik denk dat of je wortels lust wel een goede zou zijn. Niet dat wortels nu zo smakelijk zijn, maar die wo-klank is zo fijn.

Wat doen we met: laat je de kaas niet van het brood eten. Wat zoveel betekent als: laat je niet op je kop zitten. Ik vind de uitdrukking: laat je de notenpasta niet van je brood likken, wel leuk, maar toch ook een tikkie onsmakelijk.

Je kunt natuurlijk ook ergens geen kaas van gegeten hebben, met andere woorden, je hebt er geen klap verstand van. Het was mij nooit duidelijk waarom je dan kaas geconsumeerd moest hebben. Ik stel voor dat we er van maken: heeft er geen falafel van gegeten. Falafel maken is iets minder lastig dan kaas maken, maar moeilijk genoeg. En het is tegelijk aardig naar mensen van niet Nederlandse afkomst. Soms los je zoveel op door gewoon even opruiming te houden.

Je kan nu ook niet meer voor spek en bonen meedoen, maar dat was toch al nooit leuk, dus ik stel voor dat we dat gewoon afschaffen, iets anders weet ik er ook zo snel niet op.

Moet er nog meer aangepast worden? Laat het me weten, ik doe het graag!

lees ondertussen ook eens: een koekje van eigen deeg of vermaak je met geluk is met de dommen

like Like
1 antwoord
 1. Irene
  Irene zegt:

  Ik ben er niet zo voor om uitdrukkingen te schrappen, alleen omdat het niet meer van deze tijd is. We hebben al jaren geen kwartje meer, maar bij mij valt het nog regelmatig. Van veel spreekwoorden weten we vaak niet eens meer waar ze vandaan komen. Ik wil graag een uitzondering maken voor spreekwoorden die echt kwetsend zijn, maar er schiet me er zo snel niet een te binnen…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)