Het meisje en het liefdesverdriet

het meisje

Ze zat op een bankje aan de plas, het tiener meisje, haar vriendinnetje zat naast haar.
Ik kende haar van mijn regelmatige rondje-plas-met-de-hond. Meestal waren ze met z’n drieën, zat er nog een jongen bij.

het meisje in tranen

We knikten altijd naar elkaar, zeiden soms gedag en soms aaiden ze de hond. Maar dit keer zat ze te snikken. Het vriendinnetje zat er stilletjes naast.
“Maar wat een verdriet”, zei ik “gaat het niet goed met je?” Vraag me niet waarom ik me er zo ongevraagd mee bemoeide. Het is misschien ook niet het meest slimme om te doen. Wat had ik- toevallige passant –  dat meisje nu te bieden ?

zomaar

“Hij heeft het uitgemaakt”, snikte het kind. “Zomaar” En opnieuw vloeide de tranen. “WAT???”, zei ik met alle verontwaardiging die ik op kon roepen. “Uitgemaakt??” Het meisje knikte, het vriendinnetje knikte mee.

“Met zo’n lief meisje? ”, informeerde ik. Het meisje keek me verdrietig aan, maar dat ze een lief meisje bleek te zijn, dat deed haar duidelijk goed. “Hoe haalt hij het in zijn hoofd”, zei ik , nog steeds verontwaardigd. “Die jongen,” vervolgde ik met stelligheid, “die is jou gewoon niet waard!”

het vriendinnetje

“Dat zeg ik ook al de hele tijd”, piepte het vriendinnetje opgelucht. “Zie je”, zei ik tevreden. “Je moet echt naar je vriendinnetje hier luisteren hoor. Die heeft het allemaal wel door.”
Het meisje zuchtte. “En hij heeft niet eens gezegd waarom. Ik kreeg gewoon een SMS’je”

“Een SMS’je?” herhaalde ik zachtjes. “Ja”, knikte ze ”Dat het uit was ” Met alle warmte die ik kon vinden, keek ik haar aan. “Zie je, die jongen is je echt niet waard. Jij kan vast en zeker iets veel beters krijgen ”. De vriendin zat ijverig te knikken en sloeg een arm om het meisje heen.

de woorden

Heel langzaam begonnen de woorden hun werk te doen. Er verscheen een waterig glimlachje op het gezichtje van het meisje. “Ik moet weer verder, de hond wordt ongeduldig. Tot ziens”, zei ik.

Tot ziens, zeiden de meisjes. Ik keek nog even stiekem over mijn schouder. De tranen waren gedroogd

like Like
Like
1
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)