De simpelste dingen

zaaien

Over zaaien: zo simpel, zo fascinerend

De simpelste dingen fascineren me. Zoals nieuw leven bijvoorbeeld. Zo’n simpel zaadje, waar een prachtig nieuw plantje uitgroeit. Geweldig toch, hoe dat werkt? Eenvoud in optima forma, nieuw leven creëren vanuit bijna niks. Die lieve meneer, waar ik afgelopen zomer een prachtige blauweregen kocht voor onze nieuwe tuin, bracht me op het idee.

Want ik vroeg diezelfde meneer die dag ook om stokrozen, en ook al had hij nog wel wat staan, daar zou dat jaar geen bloemetje meer aankomen. ‘Waarom zaai je ze niet gewoon zelf’ zei hij’ er staan stokrozen zat langs de kant van de weg. Oogst de zaden als ze uitgebloeid zijn, en je hebt stokrozen. Kan je elk jaar mooi datzelfde trucje uithalen, ieder jaar opnieuw’. En zowaar, overal waar ik keek zag ik een scala aan verschillende kleurtjes, zomaar in het wild. Dus ik volgde zijn advies, zaaide in onze nieuwe tuin een paar kleurtjes, en verwachtte er oprecht niet veel van. Ik had ze in de grond gemikt, en er verder geen aandacht meer aan geschonken. Maar toen ik van vakantie terugkwam, stonden er een hele lading mini-plantjes in mijn tuin. Gaaf toch?

Zaaien

Datzelfde trucje heb ik inmiddels uitgehaald op zolder, in zaaibakjes. Want het is te koud om buiten te zaaien, dat groeit niet meer. Twee soorten tomaten zaaide ik, en tijm, rozemarijn, peterselie, alliumknoflook, boluien en rode pepers. Grotendeels van zaadjes, die ik zelf had gedroogd, en sommige zaadjes heb ik gekocht ik in de winkel. Elke dag loop ik nu even naar boven, nieuwsgierig of ik al wat groens zie.

Komend voorjaar heb ik vast een hele hoop plantjes uit te planten. Of niet, maar dan ben ik die donkere winter wel lekker zoet geweest :-)  

lees meer van Cynthia op haar eigen blog of lees Geld stinkt niet

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Angela
  Angela zegt:

  Ik houd van zaadjes planten, maar heb helaas geen tuin meer. Toen ik nog wel een grote voor- en achtertuin had, had ik veel bloemen en bomen, waaronder lelies en pioenrozen. Plus klaprozen en stokrozen ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)