Vakantie, en nu mijn vriend leren niks doen..

vakantie

Vakantie! Ik heb vakantie. 2,5 weken heerlijke vrijheid. Niks doen. Of in ieder geval het minimale doen. Ik kan dat goed, nee, echt heel goed. Als dit een sport zou zijn, durf ik te zeggen dat ik dit op Olympisch niveau beheers.

ze moeten wat doen???

Vaak hoor ik van mensen dat ze niet stil kunnen zitten, ze moeten wat doen. Al is het maar in de tuin aan het werk, wandelen of even sporten. Dat gevoel is mij totaal en helemaal vreemd. Altijd al geweest. ’s Ochtends kom ik mijn bed uit en zet een kopje koffie, verzorg mijn katten en maak een yoghurtje met muesli klaar. Eerst rustig ontbijten. Dit kan ik ook zonder te multitasken (wat eigenlijk multiswitchen is maar dit komt wellicht een andere keer aan de orde; ik heb vakantie, one thing at a time, if one thing at all), ik heb alleen mijn lepel vast en staar wat in het luchtledige. Na mijn yoghurtje mijn koffie en daarna niks. Of een boek of mijn telefoon. Die laatste wil ik minder gaan gebruiken, een soort van digivasten. Het komt er dan eigenlijk op neer, dat ik nóg minder zal gaan doen. Fijn.

Maar goed, vakantie!

Als medewerker bij de overheid is het belachelijk simpel om vakantie op te nemen. Je kijkt op de kalender, bepaalt de weken waarin je vakantie opneemt en je neemt vakantie op. Klaar! Er is wel eens soort van excel-bestandje waarin er van medewerkers wordt verwacht waarin ze hun aan- en afwezigheid melden maar dit wordt maar mondjesmaat gebruikt. Ik heb mijn vakantie er dit keer wel in gezet dus iedereen weet, Nori is er niet.

Daarnaast geloof ik ook heilig in ‘niemand is onmisbaar’. Er kan naar mijn mening niets gebeuren waardoor ik de enige zou kunnen zijn die ervoor kan zorgen dat de afdeling waar ik werk operabel blijft. Al mijn collega’s bezitten deze vaardigheid dus ook daar: RUST.

mijn vriend….

Mijn vriend is bezig om zijn huis te verkopen. Voordat dit zover is moeten er nog een aantal klusjes gedaan worden. Op dit moment is hij bezig met de laatste loodjes. Gelukkig (in dit geval) is hij een van die mensen die niet stil kunnen zitten. Dat gaat nog leuk worden straks als we samenwonen. Hij weet van mijn chronische behoefte aan relaxen en hij heeft het al een paar keer gedaan en dat beviel hem wel.

ik blijf hen trainen….

Ik denk dat ik hem moet blijven trainen hierin omdat het me is opgevallen dat wanneer hij een geluidje hoort, hij opspringt en gaat zoeken waar het vandaan komt. Wanneer ik een geluidje hoor, draai ik soms mijn hoofd om te zien wat het zou kunnen zijn. Als ik niks zie, is er niks dus vervul ik mijn relax-behoefte verder. Maar ook dit trainen komt goed. Ik blijf eraan werken en hou jullie op de hoogte. Nu: vakantie! Niksen 2.0.

vind je de blogs van Nori leuk? lees dan: Sporten. Het verhaal van een niet-sportspersoon

like Like
9 antwoorden
 1. Lisanne
  Lisanne zegt:

  Heerlijk! Niks doen is ook echt iets waarvan ik kan genieten. Mijn vriend snapt dat nog niet zo goed, dus als je nog meer trainingstips hebt hoor ik het graag ;)

  Beantwoorden
 2. rachel
  rachel zegt:

  ik heb nooit vakantie haha ben altijd bezig en stil zitten of niks doen is niks voor mij ;) ik run samen met mijn man 2 bedrijven en heb 2 pubers in huis dus altijd bezig hier in huis

  Beantwoorden
 3. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik hou van niks doen, heerlijk! Als ik een geluidje hoor, kijk ik ook even en blijf 9/10 ook lekker rustig zitten. Nog een paar dagen dan heb ik 3 weekjes vakantie, kan niet wachten!

  Beantwoorden
 4. Elles
  Elles zegt:

  In de vakantie kan ik de eerste week heel goed niks doen. Na de tweede week beginnen mijn handen alweer te kriebelen en moet ik echt were wat gaan doen. Knap dat jij dat niet hebt
  Liefs,
  Elles

  Beantwoorden
 5. Linne
  Linne zegt:

  Ik ben ook echt zo iemand die wat te doen moet hebben! Nu vind ik dat eigenlijk ook heel erg lekker dus zou ik het niet perse willen veranderen. Al zou ik net als jou wel wat minder gebruik willen maken van mijn telefoon. Maar alles op zijn tijd…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)