Tuin ideeën: tips om te genieten van je tuin. De dubbele heg

tuin ideeen

Tuin ideeën, ik heb ze te over en deel ze graag met je

In deze vreemde tijd, waar ik het juiste woord maar niet voor kan vinden, ben ik veel te vinden in mijn moestuin.
Manlief en ik grappen tegen elkaar dat onze tuin er nog nooit zo goed  heeft uitgezien. En als we op het complex om ons heen kijken, gaat dat niet alleen voor ons op.

tuin ideeën ontstaan als vanzelf

Wroeten in de aarde, het heeft voor mij iets geruststellends. De toestand in de wereld, daar kan ik weinig aan doen, maar mijn spinazie komt op en het aardappel bed is keurig gewied. Dat de Zinnia’s en de Kokarde bloemen die ik in mijn kas heb voor gezaaid, het verdommen, oké, daar praten we niet over. Werkend in een tuin leer je met tegenslagen om te gaan. En tuin ideeën heb ik in overvloed.
Wat maakt het ook allemaal uit: Ik zaai ze gewoon nog een keer, kan mij het schelen.

de heg

Toen we onze tuin huurden, stond daar een heg omheen, dat is op zich niet opzienbarend. Maar dit was een heg van rode prikkelstruiken, een Berberis voor de kenners. Dat is een heel nare plant, ik vind hem ronduit onsympathiek en ik wilde hem weg hebben.
Maar een haag is niet echt goedkoop, een tuin duur genoeg…ik zocht goedkope tuin ideeën voor mijn heg.
De oplossing was verbluffend eenvoudig: koop heesters en struiken in de aanbieding, vraag om stekken, maak zelf stekken van struiken en…binnen twee jaar heb je een prachtige gemengde heg.

het enige wat geld koste…

De enige twee planten waar we echt geld aan uitgegeven hebben zijn twee jasmijn struiken. Bloeiende jasmijn in je heg, het behoort tot de betere tuin ideeën, geloof me. Zo niet de beste.

De dubbele heg.

Het nadeel van een heg is dat er altijd een randje grond overblijft. En op dat hele kleine stukje aarde nestelt zich dan onkruid. Gezien het feit dat ik een moestuin heb om te oogsten en dat dat me al tijd zat kost, wil ik niet het randje-onder-de-heg moeten wieden. En zo vond ik de dubbele heg uit. Onder mijn heg plantte ik wat lavendelstruiken. Zo en nu had het onkruid geen kans meer!
Dat werkte prima, maar ik had niet genoeg lavendel geplant. Achteraf een gelukje!
Want van de week bedacht ik het concept geurhaag. Op de nog open plekken plant ik Rozemarijn en Thijm. Heerlijk geurende heestertjes. Een geurhaag. Ik kan het je aaanraden

like Like
Like
1
6 antwoorden
 1. Tessa
  Tessa zegt:

  Ik heb helaas geen tuin, maar een klein balkon. Binnenkort ga ik mijn hele balkon onder handen nemen, wil dan ook wat meer kleurrijke planten gaan aanschaffwn

  Beantwoorden
 2. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Wij hebben een flink dakterras. Afgelopen week hebben we het eerste gedeelte wat opgeleukt met bloemetjes. De rest komt wel haha. We hebben daar nu een zitgedeelte staan. Maar hebben ook nog ruimte voor een zwembadje met ligstoelen en nog een extra zitruimte voor de zon in de ochtend. Ideaal!

  Beantwoorden
 3. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Ik deel de heg met de buren, dus das een beetje lastig. Maar planten met een lekker geurtje houd ik sowieso wel van in de tuin.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)