Tuin ideeën. Waarom ik niet bbq

bbq

Onze laatste bbq in de tuin.

Zo dol als ik ben op tuinieren, zo absoluut niet dol ben ik op tuincentra.
Helemaal ibbeldebibbel word ik van al die tuinsets. Ik heb toch helemaal geen tijd  om te zitten in mijn tuin!! En dan heb ik het nog niet over al die buitenkeukens. Ik heb een prima keuken, dank u wel.
Koken in de tuin, daar ben ik radicaal mee gestopt. Vijftien jaar geleden deed ik het voor het laatst.

Ik had besloten dat wij ook eens leuk gingen bbq-en. Dus ik kocht zo’n weggooi geval. En houtskool en vlees om op dat weggooi geval te braden. Spullen voor een salade had ik ook in huis. En een stokbrood. Ja heus, ik weet echt wel hoe het moet!

De dag – een zondag – brak aan. Het was ineens helemaal geen mooi weer meer. Maar ik liet me niet kennen. Iedereen een trui aan.


En de weggooi-bbq werd onder het balkon geschoven.

Daar zetten we. Mijn dochter trok de capuchon van haar trui omhoog en sprak de onvergetelijke woorden: ”Ik lijk de jonge woudlopers wel ”
Bibberend legden we de worstjes en ander spul wat op de bbq hoort op de hete kolen. Omdat het eindeloos duurt voor die kolen zover verrast zijn, dat je er ook iets op kan roosteren, was het stokbrood al schoon op. De salades was een zelfde lot beschoren.

Vlees als toetje: kan best. En we hadden allemaal nog een plekje over voor de marshmallows.
Laat een marshmallow smelten boven de warme kolen van de bbq. Als hij begint te druipen, vang je hem tussen twee biscuitjes. Wel snel zijn! Anders druipt het spul op je kolen en jongens, dat stinkt!

Dat is nog het lollige gedeelte. Want vervolgens eet je de gesmolten marshmallow tussen de koekjes op. Jongens, vond ik dit als kind lekker?? Echt??
Mijn kinderen vonden het ook niet zo veel. We aten het spul lekker rauw op. Binnen

like Like
Ha Ha
1
7 antwoorden
 1. Stefaan De Winter
  Stefaan De Winter zegt:

  hahaha! ja ik voorzie altijd wat vlees in de diepvries en bbq’en echt alleen als het lekker warm is! :) wel grappig je situatiebeschrijving!

  Beantwoorden
 2. RaGaSto
  RaGaSto zegt:

  Kostelijk stukje om te lezen. Maar nu is buiten koken wellicht niet aan je besteed, maar als ik je vertel dat mijn lieftallige eega en ik laatst marshmallows hebben geroosterd in huis? Boven een kaars? Was erg lekker, maar ik kan me niet voorstellen dat die vette dampen van zo’n kaars nou echt gezond waren… 😅

  Beantwoorden
 3. Veerlez
  Veerlez zegt:

  Haha ik geniet nog steeds van wamr marshmellows! Mijn laatste heb ik afgelopen Grasnapolsky festival gegeten, genieten! Het is ook echt een jeugdsentiment omdat we dit vroeger bij scouting ook vaak deden.

  Beantwoorden
 4. Lotte
  Lotte zegt:

  Oh, dit is voor mij zo vreemd om te lezen. Ik zou liefst alle dagen buiten eten en barbequen en ik kan zo genieten van een boek lezen in de tuin. Maar zo zie je, iedereen heeft zijn eigen voorkeuren.

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)