Het maaiveld, de kop en 12 miljoen deskundigen.

maaiveld

Wat heeft je kop boven het maaiveld uitsteken te maken met deskundigheid

Ons land telt 17280000 inwoners, leer ik van Google. 20 % daarvan is kind, een aantal mensen is te oud om zich nog ergens druk over te maken en dan is er ook nog een handjevol mensen, die zich sowieso niet druk (kunnen) maken. Met jullie goedvinden stel ik het aantal mensen in Nederland die zich een mening kunnen vormen op 12 miljoen. Het kan een tikkie meer, het kan een tikkie minder zijn.

Dat we ons met z’n allen voortdurend met het Corona-virus bezig houden, dat vind ik niet gek. Tenslotte beïnvloedt het ons dagelijks leven op velerlei manieren en de meeste daarvan zijn niet prettig tot rond uit verschrikkelijk.

Hoe komt het toch?

Maar hoe komt het nu toch dat we met ineens opgescheept lijken met 12 miljoen deskundigen??
Of nog erger: mensen die op tv komen en zeggen: “Ik ben natuurlijk geen deskundige, MAAARRRRR”
Ik ben ondertussen op zoek naar een afstandsbediening, die bij het horen van deze woorden direct naar een andere zender overspringt. Wanneer jij  weet waar ik die kan krijgen: Let me know !!

Want wat heb ik aan je, als je er toch niks van afweet?? Wat heb ik aan een gesjeesde verkiezingsuitslag voorspeller (om er maar een van de velen te noemen) die zich ineens als  virus deskundige gaat profileren?? Waarom zou ik daar een tel naar luisteren, als er mensen zijn die wel deskundig zijn?

Nederland en het maaiveld

Het heeft mij heel lang verbaasd, dat juist in Nederland, waar je je kop toch niet boven het maaiveld uit moet steken, zegt men, zoveel beterweters zijn. Die dat nog uiten ook.
Ik snapte het echt niet. Tot dat ik me realiseerde dat ik het maaiveld verkeerd definieerde.
Ik dacht het Nederlandse maaiveld was: doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.  Denk niet dat jij beter bent dan een ander.

Maar het Nederlandse maaiveld is kennelijk: Wie denk jij dat je bent, dat je iets over mij te zeggen hebt.
Een standpunt waar op zich wel iets voor te zeggen is, ware het niet dat het ons opscheept met 12 miljoen deskundigen….

lees ook eens : MOEDERDAG of lees vergrijzing

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Anvanassche
  Anvanassche zegt:

  Ik merk op het werk dergelijk gedrag ook vaak op in meetings. En hoe hoger het niveau, hoe vaker dat gebeurt. Ergerlijk!!!

  Beantwoorden
 2. Gabrielle
  Gabrielle zegt:

  Haha echt zeker waar! Iedereen denkt er iets van te weten terwijl we dat beter over kunnen laten aan echte deskundigen!

  Beantwoorden
 3. Marjolein - Made of Yellow
  Marjolein - Made of Yellow zegt:

  Heel herkenbaar! Probeer op het moment het nieuws ook echt enorm goed te filteren, zodat ik alleen meekrijg, wat echt belangrijk is.

  Beantwoorden
 4. Lodi
  Lodi zegt:

  Klopt, maar is dat niet net als dat we altijd 12 miljoen bondscoaches hebben. Mensen zijn zo snel met het verkondigen van hun mening en dat men een andere mening kan hebben, is prima, maar verkondig dit niet aan jan en alleman, helemaal niet als het een hoax is. Ik moet zeggen dat ik geen programma’s op tv meer kijk, ik ben een beetje moe van alle meningen. Ik gebruik mijn gezonde verstand.

  Beantwoorden
 5. KoolFamily
  KoolFamily zegt:

  Dat klopt helemaal!
  Eerlijk, over hoeveel zaken kan je nu echt expert zijn? Misschien één domein waarin je veel hebt meegemaakt en nog een domein waarin je hebt gestudeerd…
  Maar ineens lijkt iedereen alles af te weten van virologie, van economie, van welzijn,… En bovendien lijkt de regel: wie hardst roept, is de grootste expert.

  Beantwoorden
 6. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  ‘Wie denk jij dat je bent, dat je iets over mij te zeggen hebt.’

  Die herken ik heel erg. En dat gaan dat meestal gepaard met een weinig sympathieke houding is mijn ervaring…

  Het doet me denken aan de uitdrukking: ‘Met alle respect.’ Daarop volgt ook nooit iets leuks…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)