Gezond eten is nooit lekker

gezond eten

Gezond eten : het is gewoon niet lekker.Nu niet direct gaan roepen : “gezond is wel lekkerrrrrr! kijk naar mij, ik ben dol op groenten en  fruit!!. Ik ben gek op peulvruchten en smul van sojabrokjes ” 

Het zal vast wel waar zijn, dat er ook gezond dingen zijn die jij graag eet. Ik geef het eerlijk toe: ik eet graag een banaan. Of een perzik. Of een peer.

gezond eten…..

Maar iedereen die ook maar een ietsepietsje, heel klein beetje eerlijk naar zichzelf is, geeft toch gewoon toe dat je die banaan zonder aarzelen inruilt voor een reep goede chocola. Al dan niet met noten. EN NEEEE!! Niet van die gezonde 70 % puur repen. Iedereen die zegt dat ze dat lekker vindt, wordt bij mij bij deze ontmaskerd als jokkenbrok. Die hap bijna pure cacao is niet lekker. Het smaakt muf en bitter. Het smaakt zeker niet lekkerder dan de romige volle chocoladesmaak van een melkreep van goede kwaliteit. Dat laatste is wel een must.

Persoonlijk eet ik ook graag peulvruchten, eerlijk waar ( behalve als ik visite krijg ). Maar  beste mensen, kom op. Een frietje met…dat is toch zeker veel smakelijker..

heeft de evolutie er mee te maken ?

Men zegt dat onze behoefte aan vet en zoetigheid evolutionair bepaald is. Dat we dat dus het lekkerst vinden omdat dat ons een lekkere speklaag voor de winter geeft, wanneer het eten op is.
Ik ben bijzonder gelukkig dat ik in een tijd en plaats leef, waar het eten nooit op is.
Alleen ik constateer wel, dat mijn smaak het gewoon weg vertikt om zich daar op aan te passen.

eten

Dus ik begrijp wel dat er mensen zijn die hun smaak willen foppen. En keihard gaan roepen : Lekkerrrrr, bij het zien van etenswaren die niet vet en niet zoet zijn.
Een beetje zoals een moeder doet bij haar baby als ze het kind wil overhalen spinazie te eten.
Het helpt soms: de meeste mensen die ik ken, eten wel spinazie.
Maar als ze die spinazie in zouden kunnen ruilen voor een broodje kroket, omdat daar net zoveel vitamine, ijzer en mineralen in zouden zitten, wat zouden ze dan kiezen?

Juist.

like Like
4 antwoorden
 1. anneke de jong
  anneke de jong zegt:

  Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik vind fruit en groente echt lekker. En elke middag zo tegen vieren neem ik een heel klein stukje pure chocola van jawel! 90 of 99%. En wat denk je? Weg dip!
  (ps een zak patat met mayo op zijn tijd vind ik ook hel lekker hoor.)

  Beantwoorden
 2. Alexandra
  Alexandra zegt:

  Haha heel herkenbaar. Daarom mag ik iedere dag iets lekkers, iets kleins, en mag ik ook 1x in de week friet met of pizza, heerlijk. Ik eet gezond, maar ik wil ook lekker eten.😁😁

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)