Hoe het verder ging met Maroesja van Knijpertjes.

maroesja

Ruim een jaar geleden schreef ik een artikel over de creatieve duizendpoot Maroesja en haar knijpers.
Het was een enorm leuk en inspirerend gesprek, Maroesja had op dat moment net het besluit genomen, nu helemaal voor Knijpertjes te gaan en haar andere werk op te zeggen.

Dat is zo’n tweesprong waar elke zelfstandige ondernemer op heeft gestaan…

Persoonlijk was ik ervan overtuigd dat Maroesja succesvol zou zijn met haar Knijpertjes. Het is zo’n origineel en veelzijdig product! En – het zal je niet verbazen – ik krijg gelijk.

Het was niet makkelijk, maar Maroesja won

Alle begin is moeilijk, maar Corona maakte het Knijpertjes wel heel moeilijk. “Kijk” zei Maroesja eerlijk “van de webshop alleen kan ik niet leven. Ik moet behoorlijke aantallen omzetten” Dat kan ik me voorstellen: zo duur zijn de Knijpertjes niet.

En dus zette ze in op winkels. Helaas…die sloten gedurende Corona regelmatig de deuren.
Maar je bent een duizendpoot of niet, ze zocht andere kanalen.
De uitvaartbranche bleek heel geïnteresseerd, in bv knijpers waar een klein vaasje in past of een kaarsje.

Ze is steeds op zoek naar verbinding met andere bedrijven: een knijper met een luchtplantje, een knijper met een mooie handdoek eraan. Er zullen vast en zeker nog veel en veel meer samenwerkingen tot stand komen.


Bloemenwinkels zijn heel blij met een knijpertje op een stokje. Hartje erop of een sterretje of wat je wil. Zet het stokje in het boeket en stop het kaartje in het knijpertje.
Het is grappig genoeg dit product wat Maroesja zakelijk zelfvertrouwen gaf. “Want”, verklaart ze ”dit product is niet alleen leuk. Het bespaart de bloemist tijd en gedoe: ijzerdraadje door een kaartje halen, ijzerdraadje om bloem binden, dat is verleden tijd. Stokje in het boeket: kaartje in de knijper. Klaar”

Zakelijk zelfvertrouwen: iedere zelfstandige ondernemer leert het met vallen en opstaan. We hebben het even gezellig over de tijd dat je alle afwijzingen als persoonlijk afwijzing ervaart. En hoe je leert dat een afwijzing zelden iets met jou als persoon te maken heeft.

Wanneer je zelfvertrouwen groeit, kan je ambitie groeien. Maroesja is opgegroeid met het idee dat een dubbeltje nooit een kwartje wordt . In het begin van haar Knijpertjes vond ze het ook goed als ze haar brood kon verdienen, zoals dat heet. Nu zegt ze: ”wat is er tegen als ik ook iets lekkers erop verdien? ”

En daar is natuurlijk helemaal niets op tegen!

Dit gesprek is geheel vrijwillig tot stand gekomen, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik wel een heel klein beetje ben omgekocht…voor mij ligt weer een prachtige knijper…

lees ook eens Vrouw en werk: het interbellumlike Like
Love
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)