Het zusje van Dagobert Duck en oud brood

oud brood

Gooit het zusje van Dagobert Duck oud brood weg? Dach-ut -nie

Je weet, het zusje van Dagobert zwemt net als haar broertje in de gouden muntstukken, maar valt dood op een cent. Ze is dus zuinig, heel zuinig en daarmee tegelijk ook nog eens heel milieubewust.
Vandaag gaan we het even hebben over oud brood. Van alle voedsel dat wordt weggegooid staat brood hoog op de lijstjes.

Ik heb moeite met brood weggooien: het is een oervoedsel. Iets wat we zo nodig hebben, dat we er voor bidden. Je kan wat mij betreft gerust een rotte appel weggooien, of een schimmelig mandarijntje. Maar geen brood. Ook geen oud brood
Ik heb vele vriendinnen die er net zo over denken, maar ik weet ook dat vele mensen het brood van gisteren achteloos in de groene bak smijten. ( scholieren tel ik niet mee. Het hoort bij scholier zijn om je door de moeder met liefde gesmeerde boterhammetjes in de vuilnisbak te gooien. Dat leer je wel af als je groot bent.)

Maar goed wat doe je met oud brood?


Oplossing 1 stop je verse brood in de vriezer en ontdooi niet meer plakjes dan je nodig hebt. Sinds ik dat doe heb ik nauwelijks iets over
Oplossing 2 Maak er een tosti van. Hoe simpel kan het wezen? Dan maak je direct met het oud brood ook even je oude kaas op. En dames, pas op, een  tosti is pas lekker als hij dik beboterd het ijzer in gaat. Dus met de boter even niet zuinig doen!Oplossing 3 maak paneermeel. Gewoon de restjes en de kapjes in dat tosti apparaat, roosteren en verpulveren maar. Heerlijk knapperig paneermeel. En wat las ik in het 0 jaar oude receptenboekje gasoven geheimen? “”Gebruik eventueel voor het uitdrogen van de broodkorstjes de na warmte van de oven als er een of ander gebak is bereid” Dat moet door een familielid van mij geschreven zijn!

lees ook: lang leve de restjes

meer lezen van het zusje van Dagobert Duck?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)