fbpx
Vrouw en geluk

Over de relmuis en het nut van je documenteren.

relmuis
Felice
Geschreven door Felice

Relmuis, leuk woord vind je niet? Ik hoorde het laatst en ik was er direct weg van.
Dat is nou een woord en daar kan je als schrijfster wat mee!

De relmuis en ik..

Genietend dronk ik mijn kopje koffie en keek ik uit over het groen in de straat. In mijn hoofd vormde zich langzaam maar zeker een geestig (alzegikhetzelf) artikel. De relmuis in mij, past prachtig bij mijn blog “de bij in mij”. Ik zou zelfs een hele serie kunnen opzetten met dit thema. Andere schrijfster uitnodigen met me mee te doen.  Ik voorzag een prachtige blogserie, schrijfsters zouden in de rij staan om mee te mogen doen…

Ik klapte mijn laptop open en besloot eerst enig research te doen. Ik mocht dan tal van paralellen zien tussen mijzelf een muis die relt, een schrijfster die zich zelf de naam waardig vindt, doet haar research.

De nuchtere waarheid was hard.

Ik hoefde niet meer te doen dan de koppen van de artikelen te lezen om te zien, dat ik op een volkomen verkeerd spoor zat.  Een relmuis is geen muis die het conflict graag opzoekt…In tegendeel. Het enige wat een relmuis zoekt, is een slaapplek.

de relmuis

Jawel liever lezers….een relmuis is dol op slapen. Ze kunnen het als de beste. Een ander woord voor relmuis is zevenslaper. Het beest ligt, geloof het of niet, zeven maanden per jaar te tukken!!
En dat lees ik dan, ik die al zo blij is als ze eens ongestoord 7 uur kan doorsnurken…

Wat moet ik nu met deze informatie? Zal ik dan maar een stukje schrijven: ik wou dat in een relmuis was?
Los van dat ze fantastisch kunnen slapen, zij wel, zijn het best leuke beestjes om te zien.
Bovendien behoren ze tot de oudste knaagdier families die nu nog bestaan. Dat is dan wel weer goed voor mijn aangeboren snobisme: ik heb altijd al van zeer oude – en zeer goede – huize willen zijn…

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

10 reacties

 • Fantastische naam, maar ik denk dat niemand op deze beestjes in huis zit te wachten. Laat ze maar lekker in het bos de nachtbrakers zijn.

  • Wij vorig jaar weken lang slecht geslapen en helaas weer terug na het uitzetten.
   Iemand zei ipv relmuizen zijn het relschoppers ;-)

 • Het is een horrorfilm want wij hadden vorig jaar een nest in de spouwmuur zitten, gelukkig is de wand van hout en heeft mijn man ze weggebracht nadat we ze gevangen hadden in een speciale vangkooi.
  Het mannetje heeft een aanval van onze poes Milky niet overleefd toen hij zich in de woonkamer waagde.
  Mijn man heeft van een hele wand opnieuw steenwol moeten vernieuwen en de houten wand weer geplaatst lat voor lat.
  Dit jaar zijn ze terug :-( we kunnen er bijna niet van slapen want nu zitten ze onder de dakpannen boven de woonkamer.
  Hopelijk kunnen we ze wegkrijgen want je mag ze alleen maar levend vangen en uitzetten want ze zijn in Oostenrijk beschermd.

 • Hij doet zijn naam duidelijk geen eer aan, je verwacht meer een beestje dat voorop gaat in de strijd, geen slaper in ieder geval.

 • Hahaha, zó. Dat is even een heel andere betekenis. Dat gezegd hebbende. Iets meer rust en slaap? Daar zou ik eigenlijk best wel heel blij mee zijn. Lief beestje inderdaad om te zien. Dat is dan toch ook wel weer leuk :)

 • Oeh ik zou best wel de echte vorm van een relmuis willen zijn haha. Ik slaap altijd zo slecht!

 • Oh zo herkenbaar dat je dan een goed idee hebt en de betekenis dan iets totaal anders is, en dan in jou geval een slapende muis

Geef een reactie