Mag ik een onsje geduld van u?

geduld

Een blog over geduld, of moet ik zeggen: het gebrek daaraan.

Bij de vele goede eigenschappen die ik bezit, behoort helaas geduld niet. Ik ben de meest ongeduldige persoon op aarde. Zo iemand die niet snapt dat de zaken gisteren niet al geregeld waren. Ik heb ook geen horloge he, want alles moet nu en nu kent geen tijd.

Het voordeel van die eigenschap is dat alles bij mij reuzensnel gaat, voor je met je ogen geknipperd hebt, is de mail beantwoord, de aardappelen gekookt, het stukje geschreven. Bij mij hoef je nergens lang op te wachten.
Het nadeel van mijn gebrek aan geduld is dat de mail de helft van de informatie bevat, die je nodig hebt. Nou hindert dat niet, want dat stuur ik je dan wel in de volgende mail. De aardappelen brandden regelmatig aan, daar is verder niks aan te doen ( zet de pan in een bak koud water, dat wil nog wel eens helpen…..) In mijn stukje klopt de interpunctie niet, daardoor wordt het natuurlijk minder leesbaar, maar he zeg, kom op…..je snapt me toch zeker wel…..

geduld is een schone zaak

Tja, geduld is een schone zaak. Zonder dollen, ik zou best willen dat ik er wat meer van had.
Ze zeggen dat geduld een kracht is, daar is zelfs een boek over, geschreven door niemand minder dan de Dalia Lama. En ik neem natuurlijk de tijd niet om dat te lezen. Dom, zou ik wel moeten doen. Dan zouden veel meer dingen gaan zoals ik hoop dat ze gaan. Met name als het gaat om mensen die me een kunstje hebben geflikt. Want zoals de Engelsen zeggen: revenge is a dish best served cold. Wraak moet je koud opdienen. Met andere woorden: wacht rustig af en sla op het juiste moment toe.
Een geweldig advies, ik heb lang voor die tijd mezelf al helemaal moe lopen maken. En met welk resultaat? Juist! Geen resultaat..
Nee, geduld is de kunst om slechts langzaam woedend te worden….

En – en knoop dat in je oren – als Gods geduld oneindig is, dan moet het nu zo ongeveer op zijn. Kijk die snap ik!

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. MC Kleuver
  MC Kleuver zegt:

  Geduld is inderdaad een mooie eigenschap, maar van teveel geduld komt ook niks terecht hoor. Een beetje pit is soms ook goed ;)

  Beantwoorden
 2. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Ik ben best geduldig, maar het ligt er wel aan wat het precies is, want met sommige dingen/personen heb ik totaal geen geduld. *Dalai Lama.

  Beantwoorden
 3. Monique
  Monique zegt:

  Ook niet altijd zo geduldig helaas. Heb ik een idee, dan moet dit zeker binnen een paar dagen gebeuren. Een week is dan al bijna te lang.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)