fbpx
Vrouw en geluk

Mag ik een onsje geduld van u?

geduld
Felice
Geschreven door Felice

Een blog over geduld, of moet ik zeggen: het gebrek daaraan.

Bij de vele goede eigenschappen die ik bezit, behoort helaas geduld niet. Ik ben de meest ongeduldige persoon op aarde. Zo iemand die niet snapt dat de zaken gisteren niet al geregeld waren. Ik heb ook geen horloge he, want alles moet nu en nu kent geen tijd.

Het voordeel van die eigenschap is dat alles bij mij reuzensnel gaat, voor je met je ogen geknipperd hebt, is de mail beantwoord, de aardappelen gekookt, het stukje geschreven. Bij mij hoef je nergens lang op te wachten.
Het nadeel van mijn gebrek aan geduld is dat de mail de helft van de informatie bevat, die je nodig hebt. Nou hindert dat niet, want dat stuur ik je dan wel in de volgende mail. De aardappelen brandden regelmatig aan, daar is verder niks aan te doen ( zet de pan in een bak koud water, dat wil nog wel eens helpen…..) In mijn stukje klopt de interpunctie niet, daardoor wordt het natuurlijk minder leesbaar, maar he zeg, kom op…..je snapt me toch zeker wel…..

geduld is een schone zaak

Tja, geduld is een schone zaak. Zonder dollen, ik zou best willen dat ik er wat meer van had.
Ze zeggen dat geduld een kracht is, daar is zelfs een boek over, geschreven door niemand minder dan de Dalia Lama. En ik neem natuurlijk de tijd niet om dat te lezen. Dom, zou ik wel moeten doen. Dan zouden veel meer dingen gaan zoals ik hoop dat ze gaan. Met name als het gaat om mensen die me een kunstje hebben geflikt. Want zoals de Engelsen zeggen: revenge is a dish best served cold. Wraak moet je koud opdienen. Met andere woorden: wacht rustig af en sla op het juiste moment toe.
Een geweldig advies, ik heb lang voor die tijd mezelf al helemaal moe lopen maken. En met welk resultaat? Juist! Geen resultaat..
Nee, geduld is de kunst om slechts langzaam woedend te worden….

En – en knoop dat in je oren – als Gods geduld oneindig is, dan moet het nu zo ongeveer op zijn. Kijk die snap ik!

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

8 reacties

Geef een reactie