Tig manieren om jezelf te belazeren

belazeren

Kijk, ieder mens heeft zo haar zwakke en haar sterke kanten. Ik zelf heb vele zwakke kanten, die ik uitstekend weet te verbergen. Maar er is een ding en daar ben ik werkelijk heel goed in. Keigoed zoals familieleden uit het Zuiden zeggen. En weet je wat dat is:
Ik kan mezelf werkelijk fantastisch belazeren. Geloof het of niet maar ik kan voor mezelf zulke prachtige smoezen verzinnen, dat ik ze ik ze zelf geloof.

Je hebt geen idee wat een geweldig handige eigenschap dat is. Jezelf belazeren, zorgt er bijvoorbeeld voor dat je altijd met opgeheven hoofd door het leven gaat. Er gaat namelijk nooit iets echt fout…het gaat hooguit anders dan gepland en dat is over het algemeen boeiend. Om niet te zeggen: verruimend. Het levert in ieder geval altijd iets op.

een goed voorbeeld van jezelf belazeren

 Vandaag is daar een  mooi voorbeeld van. Het begon als zo’n uitgesproken sh*t dag. Zo’n dag dat de kat net naast de mat kost, de aanbieding bij Albert Hein op is, en de rij voor de kassa waar je je tegoedbon kan halen een kilometer lang is. Wat niet door de 1,5 m samenleving komt, maar gewoon doordat er teveel mensen, iets te zeuren hebben. Ik zeur natuurlijk niet, ik wil alleen maar mijn tegoed bon. Zo’n dag

Enfin omdat het zo’n snert dag is, koop ik troostvoer. Alleen al het uitzoeken van troostvoer is een genot: van die kleine marsepeinen mergpijpjes, custardcakeje, opgerolde cake? Hmmmm. Echter van troostvoer word je dik en ik ben aan het afvallen.
Ik koop een pak kleine roze koeken. Kleiner, is minder. En dus minder slecht.

Bovendien, omdat ze klein zijn, kan je er gerust twee van nemen. Sterker nog zelfs als ik het hele pak opeet, dan nog kan ik altijd zeggen: het waren maar kleintjes…

For the record ik zit nu op drie…

lees ook: verkleden en koken, sweet memories

like Like
Ha HaLove
2
9 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)