Vrouwen en korting

korting

Ik geef het eerlijk toe: ik ben een koopjesjager. Ik vind een jurk veel mooier met 10% korting en met 50% korting wordt het mijn absolute droomjurk. Winkels afstruinen op zoek naar koopjes, het was ooit een favoriete sport van me. Nu doe ik het niet meer. Sinds de crisis en alle omvallende kledingketens en warenhuizen is het het hele jaar door uitverkoop.

Waar is de ouderwetse Plundera! (niet lachen dit is echt, eerlijk waar het Zweedse woord voor uitverkoop). De uitverkoop die twee weken duurde en waar je twee keuzes had. Je ging in het begin op pad, dan had je veel keus maar weinig korting, of je ging op het einde op pad, dan had je weinig keus maar veel korting!

Twee keer de uitverkoop in

Ik ging dan meestal twee keer. Dan kon ik me tenminste fijn ergeren als ik iets zag wat ik beter had kunnen laten liggen, omdat het nu nog veel goedkoper was.
Wat ik destijds heel irritant vond was dat op boeken (mijn behoefte aan boeken was groter dan die aan spijkerbroeken) nooit eens korting werd gegeven. Toen ik op mijn achttiende in Amerika was en ontdekte dat een vaste boekenprijs daar niet bestond, was dat voor mij echt een eye-opener.
Ik ontdekte er ook een nadeel aan: In Amerika moest ik voor boeken, net als voor spijkerbroeken, heel veel winkels af. Vermoeiend en vervelend.

Ik ben nu eenmaal wel een korting jager, maar ik hou niet echt van winkelen.
Mij te druk, te vol, te veel gedoe. Wil ik fatsoenlijk kunnen winkelen dan ben ik zoal een half uur onderweg.
Nu doe ik veel op het internet, lekker met een kopje koffie ernaast, bladeren, vergelijken en zoeken. Geen drukte, geen reistijd.
Als ik het zat ben, gaat de pc uit en kan ik morgen verder.

lees ook: opruim methodes kaart gebracht

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)