Van de vieze klusjes in huis

vies klusje

Zojuist het rooster van de afwasmachine schoongemaakt, een bar vies klusje.

een vies klusje

Er zijn in het huishouden enorm veel heel erg vieze klussen, waar we met z’m allen zelden over mopperen, valt jou dat ook zo op?
Nooit dat je eens de buurvrouw tegenkomt en dat die je begroet met de woorden: “getver het doucheputje zat weer vol haar. Als Dear Husband nog een keer vergeet zijn haar (inclusief baard en schaamhaar) te verwijderen, dan laat ik me van hem scheiden. Ik zweer het je”
Nee, het doucheputje schoonmaken, mag een vies klusje zijn, wij doen het zwijgend.

herken je deze?

Neem nu eens het hoofdstuk electriche tandenborstel onder de loep. Echt werkelijk waar, wanneer je het losse borsteltje van de rest van de tandenborstel afhaalt, om het te vervangen door een nieuwe, dan weet je toch niet wat je ziet. Om van de oplader maar te zwijgen.
Maar is er nu ooit een vrouw die op Facebook post: hoera!! Alle elektrische tandenborstels van hethele gezin diepgaand gereinigd!!” En dat ze dan duizend likes krijgt. Van andere vrouwen die weten wat een rotklus dat is.
Nee, elektrische tandenborstels reinigen, mag een vies klusje zijn, wij doen het zwijgend.

de gemeente

De gemeente heeft ons allen groene bakken bezorgd, daar gooien wij het huis-tuin-en-keuken afval in.
Dat doen we met groot plezier: immers wie wil nu niet bijdragen aan een beter millieu? En al deze groene bakken samen maken prachtige compost, waarvan je gratis en voor niks een zak mag ophalen voor je tuin. Helemaal geweldig, toch?
Nou ja, behalve dat de gemeente maar eens in de twee weken langs komt om die groene bak te legen. Dat en dat huis-tuin-en-keukenafval de hinderlijke gewoonte heeft ongedierte aan te trekken. Een normaal onderdeel van het composteren, maar wie wil er nu maden in haar groene bak?


En dus spuiten wij die groene bakken uit. Zwijgend zoals gewoonlijk. Nog nooit een vrouw tegengekomen die de gemeente heeft gebeld en gezegd: “He, omdat jullie je werk maar half doen, kan ik aan de bak. Letterlijk.Ik ben een uur bezig geweest met het schoonmaken van die groene bak. Ken-ik-ff-vangen?? ”
Nee, groene bakken schoonmaken mag een vies klusje zijn, wij doen het zwijgend….

like Like
9 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Kuch, als ik heel eerlijk ben is de man van het doucheputje en de wasbakken. De groene bak laten we schoonmaken. Ik heb er echt geen zin in om hartje zomer half in dat ding te klimmen om het schoon te maken (sorry). Veel andere klusjes die vervelend zijn (filter wasmachine en droger) doe ik dan weer wel. En niet stilzwijgend. Ik laat altijd luid en duidelijk weten dat ik weer een k..-klusje heb gedaan :)

  Beantwoorden
 2. Sherana | Reisenergie.nl
  Sherana | Reisenergie.nl zegt:

  Ik heb een klein beetje last van smetvrees en mijn partner echt totaal niet. Veel van die vieze klusjes vindt hij daarom niet erg om van mij over te nemen. Het schoonmaken van de toilet doe ik dan wel weer.

  Beantwoorden
 3. rachel
  rachel zegt:

  ik ben gek op het huishouden doen en poets dus elke dag er flink op los. groene bakken hebben wij hier niet. al zouden wij ze wel hebben dan zou manlief dat voor zijn rekening nemen ;)

  Beantwoorden
 4. Lodi
  Lodi zegt:

  Klopt helemaal, van die vieze klusjes, we praten er niet over, maar doen ze gewoon. Al moet ik zeggen dat ik een man heb die ze af en toe van me overneemt, gedeelde smart zullen we maar zeggen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)