Hoe geniet je van vakantie als je thuis blijft? door Tineke van den Tillaart

vakantie thuis

Vakantie thuis? Lees hoe leuk het kan zijn

Het kan zijn dat je geen geld hebt om een vakantie te betalen, of een andere bestemming hebt voor je vakantiegeld zoals achterstallige rekeningen betalen, je spaarrekening aanvullen, je hypotheek aflossen, je woning opknappen, of je bent gewoon liever thuis!

Wat jouw reden ook is om niet op reis te gaan, je kunt wel een paar weken vakantie vieren zonder veel geld uit te geven.
Als je werkt, moet je vaak een vakantie plannen.
Om daar echt van te genieten, kun je al een paar weken voor de vakantie beginnen met de voorbereidingen, net zoals je dat ook zou doen als je op reis gaat.

Hoe kun je optimaal genieten van je vakantie thuis ?

  • [*]

Doe alle huishoudelijke klusjes zoveel mogelijk vóór de vakantie thuis begint.

  • [*]

Zorg er voor dat de tuin lekker opgeruimd is, zodat je bij goed weer direct in de tuin kunt zitten om te genieten van de zon, te barbecueën of wat dan ook te doen.

  • [*]

Als je graag leest, zorg dan dat je een stapel boeken in huis hebt gehaald.

  • [*]

Omdat je geen spullen hoeft in- en uit te pakken, geen reistijd hebt en geen tent hoeft op te zetten kun je direct beginnen met genieten van je vakantie. Je komt daardoor sneller in de vakantiestemming en misschien heb je dan genoeg aan een kortere vakantie om weer op te laden. Als je drie of vier keer per jaar een thuisvakantie viert hoef je nooit lang te wachten op de volgende vakantie!

Leuke dingen om te doen

  • [*]

Probeer eens als toerist je eigen omgeving te ontdekken. Bij de plaatselijke VVV kun je informatie te verzamelen over activiteiten in je woonplaats/regio. Ook op internet kun je hier naar zoeken op www.vvv.nl

  • [*]

Droom je van een bezoek aan een bepaald land? Organiseer dan een themaweek. Houd je van Frankrijk, ontbijt dan met stokbrood. Kijk naar Franse films, luister naar Franse chansons.  Dineer op z’n Frans met een glaasje wijn erbij!

  • [*]

Een vakantie thuis is voor kinderen ook leuk. Niet ieder kind in de buurt is weg, en verder zijn logeerpartijtjes. Of kamperen in de eigen tuin leuke activiteiten.

  • [*]

Bij mooi weer kun je picknicken. Zoek een leuk park op waar je naar toe kunt lopen of fietsen met een grote tas vol lekkere dingen. Neem een kleed mee om op te zitten.

  • [*]

Bij slecht weer kun je eindelijk eens de films bekijken die je al heel lang wilt zien, spelletjes doen met de kinderen of een driegangendiner bereiden.

  • [*]

Laat op je werk niet weten dat je thuis bent tijdens je vakantie.

  • [*]

Berg je laptop en telefoon van je werk op, zodat je niet elk moment je (werk) mail gaat checken. En nog niet loskomt van je werk.

Het kan natuurlijk ook dat je de vakantie gebruikt om je kasten op te ruimen of te klussen in huis. Dat kan ook veel voldoening geven.
Maar probeer dan wel voldoende ontspanning in te bouwen. Zo raak je voldoende opgeladen voor  als je weer aan het werk gaat!

Welke tip heb jij om te genieten van een vakantie thuis?

Wil jij meer tips om inzicht in je financiële situatie en grip op je uitgaven te krijgen en meer geld over te houden, kijk dan op www.budgetcoachnieuwegein.nl

Tineke van den Tillaart
BudgetCoachNieuwegein

lees ook: wat is het doel van zakgeld geven?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)