Heb je je wasmachine wel eens goed bekeken?

wasmachine

Heb je je wasmachine wel eens goed bekeken en erger, heb je wel eens bedacht hoe vies die kan zijn??

Je zou zeggen: een wasmachine is een heel schone plek; allemaal zeep en water…
Nou niets is minder waar, als er een plek is die smerig kan worden, dan is het wel je wasmachine.
Kijk eens kritisch in het zeepbakje: AHHRGG! Vouw dan die rubber ring in de deuropening eens naar achteren: BLEHHHEEE!
Het zijn van die plekken, die ongemerkt ontzettend vies kunnen worden en daar moeten je T-shirts en je leuke slips dan schoon in worden.

De wasmachine schoonmaken: het is een klusje…

Het schoonmaken van je machine is best een klusje. Ik heb een vriendin die er bij zweert dat een tablet van de vaatwasmachine laten draaien met een lege wastrommel voldoende is. Het enige bevredigende aan deze truc vond ik dat het snel ging…
Maar als je je wasmachine degelijk schoon wil krijgen is het niet genoeg. Bij lange na niet.

toch maar bleek…

Hoewel ik een verklaarde tegenstandster ben van milieuvervuilende schoonmaakmiddelen, kom zelfs ik er niet onderuit om bij een smerige wasmachine een beetje bleek in de strijd te gooien. Maak een oplossing van half warm water, half bleekmiddel (je hebt niet zo veel nodig hoor) en neem een oude lap. Dompel die lap in de oplossing (handschoenen aan!) en veeg de rubber ring schoon.

Wanneer vegen niet helpt stop je de lap met de bleekoplossing in het binnenste van de ring en laat je hem daar een half uurtje zitten. (het soort oplossingen waar ik dol op ben) Nu ben je zeker te weten die smerige troep die in de ring zat kwijt. Borstel het laatste vuil los (oude tandenborstels zijn hiervoor heel handig). Pak een schone doek, die je alleen met water nat hebt gemaakt, vegen en… schoon!

Het zeepbakje haal je eruit en maak je schoon met een combi half azijn en half water. Let op dat je niet alleen het bakje zelf schoonmaakt, maar ook de ruimte waar het bakje inzit. En vooral ook het punt waardoor je zeep de wasmachine in stroomt. Uit eigen ervaring weet ik dat dat punt behoorlijk verstopt kan raken.
Voor je als een malle aan de slag gaat, nog even een waarschuwend woord: Nooit schoonmaak azijn en bleekmiddel tegelijk gebruiken!
Iemand anders nog een geweldige tip?

lees ook: Artikel: Het venijn van de vaatwasser, door Irene_de_Vreede

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)