Huishouden en de Franse slag

franse slag

de Franse slag in Frankrijk, want ook de Fransen houden hun huis schoon….nou ja….

Ik heb een hekel aan het huishouden doen, ik doe het omdat ik nog grotere hekel heb aan een vies huis.
Het heerlijke van hier in een piepklein appartementje wonen is dat je ook maar een piepklein vloeroppervlakte hoeft te zwabberen.
“Waarom zwabberen”, zal je denken. “Wat is er mis met de stofzuiger?”

Met de Franse…

Daar is helemaal niks mis mee, behalve dan dat hij er niet is. Gewoon nicht da. Volgens mij ook nooit geweest, hoewel je dat niet zeker weet. Stofzuigers laten voor zover mij bekend, geen sporen na. Sterker nog, ik heb me laten vertellen dat ze sporen kunnen verwijderen.
Maar goed zonder stofzuiger gaat het best hoor, we doen alles gewoon met de Franse…ahum zwabber.

strijken met de Franse slag

Strijken is ook een huishoudelijke klus die ik bij voorkeur vermijdt. Is me jaren lang gelukt. Tot mijn huishouden behoorde ook een Poolse poetskabouter. De liefste en beste poetshulp aller tijden en ….
ze hield van strijken. Daardoor ben ik jaren onder het strijken uitgekomen.
Nu had ik dacht ik kleren meegenomen die het wel zouden redden op: strak-aan-de-lijn-hangen. Helaas! Niet dus! En vergis je niet, die Franse slag gaat over het huis, niet over het uiterlijk.

Wil je hier in Frankrijk meedoen, dan zie je er netjes uit. Daar zat ik dus: ik heb niet alleen de pest aan strijken, ik had ook geen strijkbout. Stilletjes keerde ik de kasten in dit huisje om (wees zo vriendelijk en brief dit niet door aan mijn huisbaas)en vond er een.

Helaas de strijkplank was met de stofzuiger vertrokken en kon ik niet anders dan mijn bloezen met de Franse slag op de keukentafel strijken. Ach mijn Frans is zo beroerd, dat lijdt de aandacht vast af.

En nu moet ik mijn mouwen even opstropen: op de inductieplaat ligt een plak vet van eeuwen oud, zoooo vies. Het is er in lagen opgekomen, denk ik, het mot er in lagen af. Dag na dag sop en schuur ik. Niks niet met de Franse slag. Het enige wat hier helpt, is oud-Hollandse degelijkheid

like Like
Sad
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)