Voedsel fabels

gezonde voeding

Gezonde voeding…het blijft een dingetje

Als er toch iets verwarrend is, is het wel of iets gezond is,want dat wisselt om de paar jaar . Mocht ik dochterlief nog liga met sinasappel voeren, 5 jaar later zou ik zoonlief daar zo ongeveer de dood mee injagen.

Mijn moeder die suikerpatiente was, moest elke dag een ei eten. Later leerde ik dat dat het toppunt van ongezond zou zijn. En tegenwoordig? Nou een half jaar geleden raadde een orthomoleculair therapeut me van harte aan om elke dag een eitje te eten, om mijn vermoeidheid, die waarschijnlijk hormonaal bepaald was, te bestrijden

Over wat gezonde voeding is bestaat heel veel fabels, of laat ik het anders zeggen: daar weten we nog weinig van. Het is ook heel lastig om te onderzoeken natuurlijk.Want ieder mens is anders, hoe kom je er dan achter, wat bepaalde voeding met een mens doet. Voorzichtigheid in deze lijkt me geboden. Maar er zijn wel wat fabels die echt de wereld uit kunnen en daar werk ik natuurlijk graag aan mee.

Mythe 1: Van chocolade krijg je puisten.

Geloof het of niet, maar al in 1969 toonde een onderzoek,dat gepubliceerd werd in JAMA aan, dat ook al eet je reuze veel vet, het heeft geen invloed op de hoeveelheid huidvet die je lichaam produceert, en dus heeft het ook geen invloed op het wel of niet krijgen van puisten.
Zo gemeen dat ik dat nu pas lees….Aan de andere kant: het is ondanks dat niet echt wat je noemt gezonde voeding

Mythe 2 Eieren zijn slecht voor je hart.

Daar heb je ze weer die eieren…In 1982 ( kijk hier even goed naar ) heeft het Amerikaanse onderzoeksbureau 1982 American Society for Clinical Nutrition onderzocht of dat echt waar was. Ze trokken de volgende conclusie: er was geen relatie tussen eieren eten en problemen met de kransslagader. Daarnaast toonde de studie aan dat geen verband was tussen het eten van eieren en verhoogde cholestrol levels. Hoi!ik mag dus nog steeds en eitje!

Mythe 3 Je kan gerust een kroketje eten, daar zitten alleen gezonde vetten in

Hoera denk je : mijn kroket is gezonde voeding ! ( ik mag er persoonlijk graag een eten)Helaas, dat ligt wat gecompliceerder…het is voor de helft waar, de ene helft is verzadigd en dat is ongezond, de ander helft is onverzadigd. Helaas weet niemand in welke helft wat zit…

Mythe 4: koffie houdt vocht vast

Dat is echt een leuke fabel. Het is namelijk omgekeerd! Koffie is vochtafdrijvend. Weet je heus wel. Moet jij niet na een kopje koffie even naar het toilet?

lees ook mijn blog over niet slapen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)