fbpx
Vrouw en geluk

 Het afwasmachine effect en gelukkig zijn.

geluk
Felice
Geschreven door Felice

Weet je nog die dag, dat je afwasmachine voor de eerste keer geïnstalleerd werd? Je liep jezelf daar al dagen op te verheugen. Nog 5 dagen afwassen nog 4 dagen, nog 3…
En dan was de grote dag daar.  Het ding werd je keuken ingedragen, aangesloten, de monteur zei : klaar hoor! Je betaalde de beste man en zwaaide hem uit.
Die avond laadde je je eerste machine vol. Al die kopjes en bordjes en schalen, die je nooit meer zelf hoefde af te wassen. Wat een genot! Tevreden hoorde je het water lopen en de machine snorren.

De volgende dag had je het weer. Hup, die hele vuile vaat de afwasmachine in. Nog geen aardappelschilmesje hoefde je zelf af te wassen. Het was gewoon genieten. Na dag drie begon je er aan te wennen.  Binnen een week wist je niet beter, het was een deel van je dagelijks gebeuren geworden.

Behalve misschien wanneer je van vakantie thuis komt, dan denk je weer : haaa, heerlijk geen afwas meer!

Over gelukkig zijn…

Leuk zeg je, maar wat  heeft het te maken met mijn vermogen om gelukkig te zijn?

Even een stapje terug. We hebben allemaal wel zo onze hebbelijkheden: ik heb daar laatst over geschreven in soms heb ik last van mijn Calimero.
We hebben allemaal van die reacties waarvan we weten dat ze niet handig zijn, maar we doen het toch…

Wanneer het je lukt, om even niet die onhandige reactie te vertonen, dan ben je terecht trots op jezelf. Je hebt jezelf overwonnen en daar mag je ook trots op zijn.
Maar veel belangrijker nog is dat je geniet. Dat je even ten volle ervaart hoeveel fijner en makkelijker het leven is, wanneer je niet in de Calimero ( of wat jouw gewoonte ook mag zijn) schiet. Heerlijk, wat een genot, wat een rust en ruimte in je hoofd!

Dat fijne gevoel zal je een volgende keer beslist helpen, Calimero thuis te laten. En de keer daarna ook. En voor je het weet, ben je net zo aan je nieuwe manier van reageren gewend als aan je afwasmachine.

Like

Over de auteur

Felice

Felice

13 reacties

Geef een reactie