Weer eens niet mindfull….

mindfull

Soms ben ik wel mindfull

Gisteren liep ik om 7 uur s morgens met mijn 2 honden te wandelen. ik besloot ze eens een ander rondje te geven dan het gebruikelijke. Nou dat vonden die beesten een tof idee! Ze liepen enthousiast snuffelend met me mee. Omdat ik niet op de automatische piloot kon, moest ik zelf ook opletten waar ik heen ging. en wat een slimme ( voor de honden leuke ) route was. Je kunt zeggen: Ik was er met mijn hoofd goed bij.

Thuisgekomen gaf ik de beesten water ( het was nog niet bloedheet, maar bijna wel ) greep een pakje drinken en sprong op mijn fiets. Op naar mijn moestuin. Er moest verwildering voorkomen worden ( ik heb die tuin tenslotte voor de bieten en de bessen en niet voor het zevenblad en zuring)

Het was heerlijk op de fiets en nog heerlijker in de tuin…in alle rust schoffelde ik mijn paden, in de geruststellende wetenschap dat de zon daar straks zijn vernietigend werk op het losse onkruid zou doen.
Je kan zeggen: ik was er helemaal bij. En dat is een heerlijk gevoel. Toen ik om kwart over negen thuis kwam, had ik energie voor twee. Een prachtig voorbeeld van mindfull bezig zijn, ik was trots op mezelf

mindfull herhalen ?

Vandaag wilde ik natuurlijk dat trucje herhalen: maar hoe het kwam , kwam het: het lukte niet. Ik stond al 3 kwartier te laat op. Manlief bood aan met de honden te gaan lopen, je zou zeggen: dat gaf meer ruimte in de planning, maar kennelijk niet in mijn hoofd.
Want toen ik om kwart voor negen bij het volkstuinen complex van mijn fiets afstapte, merkte ik dat totaal niet om me heen gekeken had…Geen tel had genoten van de slootjes en de weilanden die toch zo fraai, Holland op zijn mooist, staan te wezen. Mindfull? vergeet het maar.

Gemiste kans…de tuin was al warm en het onkruid leek torenhoog en overvloedig. Ik greep de schoffel.  Keek wanhopig om me heen. Waar was mijn geweldig rustige, zeg maar peacefulle mindset van gisteren toch gebleven?

Ik vertelde mezelf dat ik moest ophouden met te denken aan al het werk dat er nog lag.  Dat ik alleen maar moest denken aan wat ik op dit moment aan het doen was.
Hielp het? Een beetje, ik heb maar gewoon gedacht: dan maar niet mindfull vandaag.
Voor de tuin maakt het tenslotte helemaal niet uit hoe of-die gewied wordt. Als het maar gebeurt.

lees ook Artikel: Anders heeft je tuin jou

lees ook eens: het bouwterrein, de lunch en de volkstuin

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)