Zo geniet je meer van je eigen tuin

tuin

Je wilt dat je tuin er goed verzorgd bijligt. Het is toch een beetje je visitekaartje in de buurt. Zelf loop je er dagelijks doorheen, maar ook iedereen die er langsloopt, werpt er meestal wel even een blik op. Een mooie groene tuin vraagt om het nodige onderhoud, terwijl je het al zo druk hebt! Alle ballen hoog houden is een kunst en vraagt om discipline. Maar tuinonderhoud is tegelijk ook een leuke en ontspannen bezigheid. Als je weet hoe je het moet aanpakken, bereik je snel een mooi resultaat en geniet je nog meer van je eigen tuin.

Maak een werkschema voor je tuin

Als je mooie planten en struiken in je tuin hebt staan, wil je die natuurlijk ook mooi houden. Het beste kun je er even voor gaan zitten om per gewas uit te zoeken wanneer in het jaar welk type onderhoud gewenst is. Op internet vind je veel informatie over planten en de manier waarop ze gesnoeid moeten worden. Ook over bemesting en andere vormen van verzorging kun je overal de juiste informatie vinden. Stel een jaarkalender op waarin je beschrijft welke planten wanneer aan de beurt zijn voor het onderhoud. Zo weet je zeker dat je alles precies op het juiste moment doet en zullen je gewassen zo optimaal mogelijk kunnen floreren.

Kies voor kwaliteit

Het onderhouden van je tuin gaat een stuk gemakkelijker met het juiste gereedschap. Beknibbel hier niet op, maar kies voor kwaliteitsproducten. Een tuingereedschap set moet aan bepaalde eisen voldoen om er plezierig mee te kunnen werken. Het moet doen waar het voor gemaakt is en niet na twee keer gebruiken kapot zijn. Goed gereedschap zorgt ervoor dat je gemotiveerd aan de slag gaat en het beste resultaat kunt bereiken. Welke gereedschappen je nodig hebt, is grotendeels afhankelijk van de inrichting van jouw tuin.

Bescherm jezelf

Werken in de tuin moet een plezier zijn en blijven. Zorg er dus voor dat je goed beschermd bent als je in de tuin aan het werk gaat. Een paar werkhandschoenen behoort tot de basisuitrusting, maar vergeet ook de schoenen niet. Het is verstandig om een paar goede werkschoenen voor dit soort klussen in huis te hebben. Bedenk dat een werkschoen vooral een functioneel karakter heeft. Het gaat om de kwaliteit, de mate van bescherming is de belangrijkste factor om op te letten. Natuurlijk moet de schoen daarbij ook comfortabel zitten.

lees ook eens een aan de slag in de keuken

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)