Aan de slag in de keuken !

keukenblad

Wanneer je – zoals ik – graag in de keuken staat, dan heb je die keuken goed ingericht en met zorg uitgekozen.
Wij gaven destijds enorm veel geld uit aan het keukenblad.

Misschien heb jij destijds daar juist wat op bezuinigd en zit je nu op het punt: keukenblad vervangen (en een beetje snel)

Hoe je het ook wendt of keert: je spullen slijten. Zelfs als je heel zuinig bent, alles goed onderhoudt, dan nog komt een dag dat je denkt: dit kan niet meer.
Wanneer het gaat om je theedoeken dan is dat natuurlijk geen ramp, maar als je keuken aan vervanging toe is, dan is het minder eenvoudig.

Om terug te komen op het aanrechtblad: zo’n blad heeft veel functies! Het dient natuurlijk om de afwas op te stapelen (mijn kinderen dachten lang dat dat de enige functie was), maar ook om te snijden en te kneden, potjes te vullen met jams en chutneys. En dan moet er nog genoeg ruimte overblijven voor een glaasje wijn.

je keukenblad en het licht in de keuken

Veel mensen realiseren zich niet dat je aanrechtblad ook iets doet met het licht in je keuken. Het keukenblad weerkaats dan wel absorbeert het licht in je keuken. Wanneer je eenmaal de keuze van het blad hebt bepaald ( ik koos 30 jaar geleden voor graniet, nooit spijt van gehad), moet je goed bekijken wat dat met het licht in je keuken doet. En daar stem je dan de keukenfrontjes op af.

En dat is een welgemeend advies, waarvan ik wilde dat ik dat destijds had gekregen.
Ik koos namelijk toendertijd voor een donkerblauwe keuken. Blauw is mijn lievelingskleur.
Manlief heeft iets met hardsteen en koken en wilde perse een granieten aanrechtblad. Ik vond dat veel te duur…  Maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: daar heeft hij helemaal gelijk in gekregen.
Als ik eens ergens anders sta te koken moet ik er altijd om denken dat ik geen pannen op het keukenblad mag zetten.
Echter: donkerblauw en zwart met grijze tegeltjes: het was een heel donkere keuken

De keuken zelf was prima. Maar toen na 25 jaar de boel wel echt versleten was, schaften we keukenkastjes aan met witte frontjes. Het keukenblad lieten we natuurlijk intact. Graniet slijt dus echt niet. We tegelden de keuken wit. Het resultaat was verpletterend. Het duurde weken voor we niet langer het gevoel hadden dat we in onze eigen keuken op vakantie waren!

Dus: moet jij ook aan de slag in de keuken? Let dan op de lichtweerkaatsing van je aanrechtblad.

lees ook eens : laat je zien

like Like
Ha Ha
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)