Even naar het tuincentrum

tuincentrum

Ik was vandaag even bij Groenrijk, dat is het plaatselijke tuincentrum.
In elk dorp heten ze weer anders, die tuincentra. Met tuin hebben deze centra overigens weinig meer te maken. Na de tuinkabouters heb je het tuin aspect wel gehad.

Het is meer een meubel en keuken outlet, hoewel ze in het centrum zelf zeggen dat het buitenmeubels en buitenkeukens zijn. Voor de keukens klopt dat wel zo ongeveer, het zijn meestal bbq´s. Dat brandt wat lastig inpandig. Alhoewel…naar mijn idee wordt er in Nederland helemaal niet zo veel gekookt, laat staan ge-bbq-t.
Wanneer je koken al te veel werk vind en je je toevlucht zoekt bij kant en klaar en thuisbezorgd, dan ga je zeker niet fikkie stoken om daar je hamburger op te bakken.
Dus die buitenkeuken staat er gewoon voor decoratieve doeleinden. Dat kan natuurlijk ook net zo goed binnen.

En wat die buitenmeubels betreft: er is natuurlijk helemaal niemand die je belet om die meubels binnen te zetten. Met een beetje mazzel, ben je de eerste en creëer je een nieuwe trend: de buitenste binnen trend. Leuke rotan stoelen met fleurig kussens en natuurlijk een heleboel planten.

planten en het tuincentrum

Die kun je bij een tuincentrum ook heel goed krijgen, planten. Echte en nepperds van plastic, die niet van echt te onderscheiden zijn. Dat ligt net zo veel aan de plastic planten als aan de echte, moet ik zeggen. Die echte worden volgens mij elke ochtend afgestoft en opgewreven, zodat ze er uit zien als glimmend plastic. En daarna worden ze met iets ik-weet-niet-wat ingespoten. Nee nu niet denken dat ik hier maar ongefundeerd wat sta te roepen. Hebben jullie in het openlucht gedeelte van een tuincentrum ooit ook maar een bij , hommel of vlinder gezien? Nee he. Terwijl het daar toch een eldorado voor ze zou moeten zijn.  I rest my case…

Wat deed ik dan in dat tuincentrum zul je je afvragen, nu ik er zulke onaardige dingen over heb gezegd? Ik moest oase kopen voor kerststukje. Maar dat is een volgend blog

lees ook eens Hunckermoller outlet

like Like
2 antwoorden
 1. Lydiablogt
  Lydiablogt zegt:

  Dat is essentieel winkelen toch 🥴🥴 zag dat je je ook weer eens aan de bh outlet hebt gewaagd. Ik daar de hunkermol over geschreven. 😂

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)